220 godina škole u Nadalju

04. novembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Osnovna škola “Žarko Zrenjanin Uča” proslavila je danas svoj dan u prisustvu velikog broja zvanica i posetilaca, za koje su učenici pripremili i izveli zabavan program u sportskoj sali.

Priredbi su pored brojnih roditelja školaraca, nastavnika i dece, prisustvovali najviši predstavnici Opštinske uprave na čelu sa predsednikom Radivojem Debeljačkim, pomoćnikom predsednika Zoranom Dudvarskim i članovima Opštinskog veća. Takođe, prisutne su bile direktorice svih školskih i predškolske ustanove sa teritorije opštine, sveštenik SPC u Nadalju, Savet MZ Nadalj, sekretar Crvenog krsta i brojni drugi građani koji su došli da uveličaju veliki jubilej nadaljske škole.

Sa bine ih je pozdravila direktorica OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”, Branislava Stanaćev, poželevši im dobrodošlicu na proslavu jednog posebnog dana. “Naša škola proslavlja veliki jubilej, 220 godina od osnivanja. Imajući u vidu ovaj jubilej, pokušaćemo da vam u narednim trenucima predstavimo školu nekad i sad, školu prošlosti, ali i sadašnjosti i budućnosti. Program ćemo započeti državnom himnom Republike Srbije ‘Bože pravde’, a posle toga, uz pomoć savremene teknologije, u slici i reči, saznaćete nešto o istorijatu naše škole, kao i važne informacije o sadašnjem stanju. Nadam se da ćete uživati u programu koji sledi, kojim ćemo proslaviti rođendan nadaljske škole”, poručila je pred početka programa direktorica Stanaćev.

Ona se zatim javno zahvalila na pomoći koju je škola dobila u svrhu organizovanja velike proslave, a među najvažnijima pomenula je: Opštinu Srbobran, ZZ “Debeljački ” iz Nadalja, “Alu Knežević” Nadalj, DOO “Turinka” iz Turije, kao i AD “Pionir” iz Srbobrana.

U priredbi su učestvovala deca svih osam razreda Učine škole: recitovali su, pevali, igrali tradicionalne i moderne plesove, izveli igrokaze i dramske zaplete, govorilo se o istoriji škole, čitali su literarne radove i na posletku horski otpevali Konstraktin “In corpore sano”. Na posletku, direktorica je uručila zahvalnice za dug i predan rad zaposlenima u školi, i to za 10, 20 i 30 godina rada.

 

Facebook Komentari