Dobrodošlica za 45 novorođenih beba

31. oktobar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Pokloni za novorođene bebe iz kvartala u kvartal pripremaju se u sve većem broju, tako je danas u Skupštinskoj sali zgrade Opštine Srbobran, uručeno 45 kompleta poklona, 12 više nego na prethodnom ovakvom okupljanju.

Projekat koji već niz godina zajednički realizuju lokalna samouprava i UG “Ruka spasa”, jedan je od onih kojima se u Opštinskoj upravi najviše raduju, potvrdio nam je danas pri uručenju poklona roditeljima novorođene dece, pomoćnik predsednika Opštine, Zoran Dudvarski.

“Zadovoljstvo mi je kada vidim da broj novorođenih beba raste, i ovom prilikom čestitam roditeljima. U 2022. drugoj godini na ime ovih pomoći planirana su sredstva u visini od 4 miliona u budžetu opštine Srbobran. Za svako novorođeno dete podeljena je jednokratna pomoć u visini od 20.000 dinara, dok je za samohrane roditelje predviđen iznos od 40.000 dinara. U prvom kvartalu rođeno je 40 beba i podeljeno isto toliko stolica, u drugom kvartalu 33 bebe, a u trećem kanalu je rođeno 45 beba. Nadam se da ćemo nastaviti sa istim trendom i da će nas biti sve više i više”, saopštio je Dudvarski, izrazivši da mu je uvek zadovoljstvo, kada je u prilici, da u ime Opštine Srbobran preda poklone namenjene deci, a posebno kada su u pitanju ona najmlađa.

Idejni tvorac akcije Darivanja beba, ujedno i predsednica Udruženja građana “Ruka spasa”, Savka Lazić, uputila je prisutnim roditeljima čestitke za proširenje porodice. “Pripremili smo za vašu decu lepe poklone, peškire od frotira i ćebencad za kolica od pliša, želeli smo da to budu prirodni materijali i da svaka beba dobije unikatan poklon od nas žena iz udruženja. Naravno, kao i do sad roditelji mogu da biraju dezen za svoje dete. Ja bih se još samo zahvalila lokalnoj samoupravi i predsedniku Radivoju Debeljačkom, što nastavlja da podržava ovaj projekat, kao jedan od važnijih u godini, i što Opština Srbobran takođe daruje vrednim poklonima, kao što su stolice za hranjenje beba”, rekla je okupljenima u Skupštinskoj sali, gospođa Lazić.

Zatim se pristupilo podeli bebi opreme, u kojoj je pored dvoje pomenutih učestvovala i načelnica Opštinske uprave, Danijela Vujačić.

Facebook Komentari