Pobeda AKADEMIKA u Novoj Pazovi

29. oktobar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Prvu pobedu u gostima zabeležili su danas košarkaši KK”Akademik”, rezultatom 68:94 (20:29, 17:28, 18:20, 13:17) savladali su u Novoj Pazovi istoimeni klub, napravivši tako preko potreban brejk.

Iako sa nešto oslabljenom ekipom, ali uz povratak Aleksandra Srdanova, došli su žuti do pobede u 5. kolu Prve muške regionalne lige “Sever”. Start nije bio obećavajuć, poveli su domaći sa 10:0, nakon čega se srbobranski sastav budi i do isteka četvrtine ima vođstvo od 9 poena. Ni u jednom trenutku prednost više nije bila dovedena u pitanje, tačnije, samo je rasla.

Ekipu je do pobede vodio Nemanja Nićin, postigao je 17 poena, a ono što raduje, jeste da su još 4 igrača bila dvocifrena. Sa po 14 poena upisali su se u Novoj Pazovi: Luka Jošić, Igor Šijačić i Igor Dokić, s tim što su imenjaci ubacili po 2 trojke. Aleksa Birovljev je pogodio 10 poena, Milisav Miljanić 9, Miloš Ćetković 7, takođe svaki od njih je imao po 1 trojku u skoru, Lika Gutović je postigao 6 poena, dok je Strahinja Zelić iz jednog šuta dao 3.

Prava timska pobeda i odlična uvertira pred 6. takmičarsko kolo, koje će “Akademik” igrati pred svojom publikom, a protiv najbolje plasirane ekipe u Grupi B. Reč je o ekipi KK “Podrinje” iz Mačvanske Mitrovice, utakmica zakazana za petak, 4. novembar, sa početkom u 18:40.

Danas su u Bačkoj Topoli takmičarski nastup imale i košarkašice ŽKK “Srbobran”. Nažalost devojke su izgubile od neporažene “Topolčanke” rezultatom 86:73 (22:16, 20:22, 27:18 i 17:17). Iako je reč o najjačoj ekipi Druge lige Srbije, nije baš da su sa lakoćom savladale srbobranski sastav, do značajnije prednosti su došle tek u 3. četvrtini, da bi u poslednjoj ponovo bile egal, kao i najveći deo utakmice. Ipak, “Belle” će 5. kolo, koje igraju kod kuće sa timom iz Paraćina, dočekati sa samo jednom pobedom, što će biti odlična prilika da se upiše druga pobeda, pošto gošće nemaju još ni jednu.

Facebook Komentari