Košarkašicama izmakla pobeda

23. oktobar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Večeras je u Srbobranu odigrano treće kolo Druge ženske košarkaške lige Srbije između domaće ekipe ŽKK “Srbobran” i borskog ŽKK “Rudar 1903”, meč koji je na test stavio nerve svih osoba prisutnih u hali, ozbiljno nadmetanje dva vrlo različita tima željna pobede. Na kraju su ipak slavile gošće sa samo košem prednosti, 70:72 po četvrtinama: 9:23, 23:23, 19:9 i 21:17.

Početak utakmice Srbobranke su jako loše otvorile, celu prvu četvrtinu nisu uspevale da organizuju efikasan napad, kao da je odbrana “Rudara” bila neprobojna. Sanja Dunđerski uspeva da ubaci dve trojke i tako svom timu donese neke poene. Razlika na semaforu je sredinom druge deonice već izgledala nedostižno, preko 20 poena su domaće košarkašice bile u minusu, i taman kad je delovalo da je sve izgubljeno one su zaigrale čvršće, sa više žara u svakom duelu, usled čega je u trećoj četvrtini zaostatak neminovno počeo da se topi.

Gotovo neverovatno, “Belle” su do sredine četvrte četvrtine imale više šansi da izjednače i čak preokrenu prednost na svoju stranu. Kad god bi prišle na 2-3 poena činile su greške, promašivale, gubile loptu, kao da je neka viša sila bila protiv njih. Na 9 sekundi do kraja imale su domaće košarkašice loptu, uspele su da je prenesu na polovinu protivnika ali i tad, sa -2 na semaforu, Rudarke presingom uspevaju da saseku napad, nakon čega i poslednja nada za preokret biva ugašena.

U timu “Srbobran” najveći broj poena je postigla Jelena Curaković, kapitenskih 18 poena, Sanja Dunđerski upisala je sebi 14 poena i 4 trojke, Jelena Ćurčić je jedina ostvarila double-double učinak, 10 poena i 12 skokova, uz 2 trojke. Jednak broj poena imala je Milica Ćeran, Mirjana Zorić 7 poena i trojka, po 4 poena imale su Tisa Šućurović i Aleksandra Janković, dok je Anđela Ružin postigla 3 poena iz jednog šuta. Minute su još ostvarile, ali bez koševa, Milica Jovanović, Mirjana Debeljački (Đokić) i Mila Ivetić. Trener Slobodan Subić na raspolaganju je imao i dvanaestu košarkašicu, Dunju Kulačin ,ali ona nije ulazila u igru.

“Pre početka utakmice imali smo nameru da zaigramo agrsivno, jer verujemo da smo spremnija ekipa od ‘Rudara’, međutim, da li iz neke nervoze, ili nečeg drugog, napravili smo sami sebi problem sa 11 ličnih grešaka u prvoj četvrtini. To ne mogu da svalim na sudije jer su sve lične greške zaista bile, na pogrešan način smo bili agresivni čime smo protivniku dali prostora da stvori razliku bez umaranja. Sve je kulminiralo u 15. minutu kada smo gubili sa 20:41, međutim mi smo tad ozbiljno zaigrali. Probali smo da se prilagodimo, da u odbrani budemo manje agresivni i došli u poziciju da možda preokrenemo utakmicu u svoju korist. 

Samo ću jedno istaći, veoma sam ponosan na svoju ekipu, jer je uspela da se vrati u utakmicu sa -20 poena. To su prepoznali i naši navijači, brojna deca iz kluba su sa roditeljima stvarali sjajnu energiju i sa tribina je slali devojkama na teren. Takva atmosfera verovatno nije prisutna ni u Prvoj ligi, a kamo li u nekoj drugoj sali našeg takmičenja. Zbog tog ambijenta i onoga što je ekipa uradila na terenu, žao mi je što smo izgubili utakmicu večeras, ali nemam šta veliko da zamerim svojoj ekipi. Ima tu i mladih devojaka koje igraju preko svojih mogućnosti. Uočljivo je bilo da su sve igračice dale sve od sebe, i poslednji atom snage ostavljen je na terenu. Hoću samo da čestitam mojim devojkama, i da im kažem da na ovakav način, sa ovakvim pristupom treba da odigramo svaku utakmicu. Siguran sam da će u tom slučaju, do kraja sezone, bilans pobeda biti veći od poraza”, poručio je trener seniorskog sastava Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran”, Slobodan Subić.

Naredni protivnik naših košarkašica je onaj najteži, ŽKK “Topolčanka” iz Bačke Topole. Ekipa koja je i prethodne sezone bila jedna od vodećih u ligi, a ove se godine dodatno pojačala sa 3-4 iskusne igračice. Za sad su lideri tabele i teško da naša ekipa može da ih ugrozi, ali kako kaže naš trener: “Idemo tamo da pokažemo zube, da odigramo još jednu borbenu utakmicu, pa ako se ukaže prilika ukrašćemo pobedu”. Sezona je tek na početku, do kraja je ostalo da se odigra 19 utakmica, sigurno je da će biti još prilika za slavlje i radost uz pobede.

Facebook Komentari