Izborio je AKADEMIK produžetak ali ne i pobedu

22. oktobar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Večeras odigrana utakmica 4. kola Prve regionalne košarkaške lige “Sever”, između domaćeg KK “Akademik” i KK “Hajduk” iz Kule, nije donela najlepšu igru, ali je zato viđena ogromna borba u kojoj su se bolje snašli gosti i nakon produžetka slavili sa 79:87 (29:24, 06:16, 17:23, 22:11, 05:13).

Odlično je “Akademik” otvorio meč, prva četvrtina gotovo savršeno odigrana sa viškom od 5 poena nakon 10 minuta igre. Umesto da nastave u istom ritmu, momci u drugoj deonici kao da su izgubili snagu, ni šut ih nije služio, ali je bar odbrana funkcionisala. Situacija se značajnije popravila tek u četvrtoj četvrtini, ali je pre toga bilo ozbiljnih tenzija na terenu i van njega. Usled većeg broja diskutabilnih sudijskih odluka, po oceni struke na klupi domaće ekipe, došlo je do burne reakcije trenera “Akademika” nakon čega je Jovica Andrić dobio tehničku i morao je da napusti salu.

Nakon što su ostali bez prvog trenera, ekipu je nastavio da vodi Dejan Andrić, ekipa se probudila i snažno krenula u kontru uspevši tako do isteka 40-og minuta da izjednači i obezbedi igranje produžetka. Veći broj promašenih šuteva u nastavku, i naravno pogotci Kuljana, doveli su do pobede gostiju potpuno zasluženo. Nemanja Nićin odigrao je više nego odlično, za nekih 20-ak minuta na parketu (zbog ličnih grešaka) postigao je čak 32 poena uz jednu trojku.

 

Igor Dokić je imao dobro šutersko veče, završio je utakmicu sa 23 poena, od čega čak 4 trojke. Aleksa Birovljev, momak koji se priključio ekipi nakon odlaska Jovana Antića, postigao je  7 poena i 2 trojke, jedna nestvarna uz zvuk sirene na kraju treće četvrtine, sa preko 20 metara udaljenosti. Luka Gutović je ubacio 6 poena, Miloš Ćetković 5 poena i 1 trojka, Igor Šijačić nakon nekoliko vrhunskih partija večeras nije mnogo poentirao, samo 4 poena, dok je Luka Jošić ubacio 2 poena.

Trener Jovica Andrić bio je vidno uznemiren posle meča, kako kaže ovo mu je prvi put, za 6 godina koliko vodi seniorske ekipe, da je udaljen sa parketa. “Vrlo čudan sudijski kriterijum smo imali večeras. Ne bih ga dodatno komentarisao, ko je gledao mogao je da vidi. Ono što ću istaći sa ove utakmice, je da su moji momci odigrali borbeno, uspeli su da naprave veliki povratak posle rezultatskog zaostatka od 16 poena, pokazavši pravi karakter. Čestitam im na tome i na želji da igraju snažno i protiv ozbiljne ekipe kakva je ‘Hajduk’ iz Kule. U presudnim momentima lopta prosto nije htela kroz obruč, izlazila je van više puta, nismo imali sreće večeras i protiv toga se ne može.

Preteška utakmica, znali smo da je ekipa iz Kule odlična i da je njihov cilj ulazak u viši rang takmilenja. Pokazalo si u produžetku kakva su ekipa, stabilno, čvrsto i mirno su priveli meč kraju. Antić Jovan, kapiten, najbolji strelac i jedan od najboljih igrača ekipe, je u toku ove nedelje prešao u KK ‘Hercegovac’ iz Gajdobre, klub koji igra 2. republički rang takmičenja, što nas je dosta oslabilo. Brzo smo doveli igrača na njegovu poziciju, Aleksu Birovljeva, dobar je igrač ali nije imao još ni jedan trening sa ekipom tako da se i nije moglo očekivati da učini više. Naš Nemanja Nićin je na ovoj utakmici dobio 3 lične greške u prvom poluvremenu, i ubrzo 4. u 3. četvrtini, tako da ni na njega nismo mogli da se oslonimo potpuno, iako je on odigrao odlično i ubacio 32 poena. 

Nažalost, posle dve vezane pobede sad imamo i dva vezana poraza, ali nastavljamo dalje, sledi nam gostovanje u Novoj Pazovi. Rekao sam na početku sezone da je ovogodišnja liga najjača u poslednjih nekoliko godina, svi su se pojačali i sa svima će biti borba do poslednje sekunde. Nova Pazova ima dobru ekipu, jednog odličnog i energičnog trenera koji će sigurno želeti da na domaćem terenu dođe do pobede i tako se iskupi za poraze na startu”, rekao nam je trener Jovica Andrić. On je mišljenja da “Akademik” može da igra sa svima, što je i večeras pokazao, u svakom susretu će nijanse odlučivati, a ide se uvek na pobedu.

Povodom tehničke greške koju je dobio, Andrić kaže da nije mogao da gleda nepravdu koju je činio pomoćni sudija, veliki broj nedosuđenih ličnih grešaka na srbobranskim igračina, plus još neke diskutabilne odluke, učinile su da reaguje burno. “Pokušao sam na taj način da razdrmam svoju ekipu, što je i urodilu plodom. Momci su posle toga nadoknadili veliki minus”, dodao je Andrić, na posletku se zahvalivši publici koja je i na ovom meču bila brojna i pružala podršku ekipi.

Facebook Komentari