Održane su srbobranske Ulične trke 2022

18. oktobar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport

Neizostavna manifestacija koja najavljuje obeležavanje Dana opštine Srbobran, jeste danas održano sportsko takmičenje “Ulične trke”, koje na jednom mestu okuplja učenike svih škola iz Srbobrana, Turije i Nadalja.

Po običaju prvu trku su imali đaci prvog i drugog razreda, devojčice pa dečaci, na dužini staze od 200 metara, za njima su trčali treći i četvrti razredi na 400 metara, petaci i šestaci su prevalili put od 600 metara, sedmaci i osmaci 800, dok su srednjoškolci pretrčali 1.000 metara dugu stazu sa startom u ulici Hajduk Veljka, kod broja 48, sve do ulice Zmaj Jovine, pred Trgom republike, gde je bio cilj i podijum za dodelu medalja.

Najbolji su dobili i poklon majice sa logoom “Ulične trke Srbobran”, a evidentno je bilo da neki sprinteri i sprinterke u svom vlasništvu imaju više takvih majica, za svaku godinu po jednu. Priznanja im je u ime organizatora manifestacije, Centra za sport i turizam, uručio direktor Slobodan Subić, a isto su činili i Goran Radovanović, sekretar Crvenog krsta kao suorganizator, i Jovica Andrić, član Opštinskog veća iz respra omladine i sporta, kao predstavnik pokrovitelja “Uličnih trka”, Opštine Srbobran.

Nakon što su uručene medalji i najbržima u devetoj, poslednjoj trci, za par reči smo zamolili Slobodana Subića. “Duga tradicija održavanja uličnih trka pred Dan opštine Srbobran nastavljena je i danas. Sva deca sa teritorije opštine, iz svih osnovnih i srednjih škola, trčala su u slavu oslobođenja našeg mesta. Zahvaliću se svim direktoricama škola, nastavnicima i učenicima jer se uvek rado odazovu pozivu na današnji dan i uzmu učešće u velikom broju. Zahvalan sam pokrovitelju naše sportske manifeastacije, Opštini Srbobran, i Crvenom krstu koji zajedno sa nama učestvuje u realizaciji ‘Uličnih trka’. Ovu priliku bih iskoristio da svim stanovnicima opštine Srbobran čestitam sutrašnji praznik, Dan oslobođenja opštine Srbobran”, poručio je sa Trga republike Slobodan Subić.

Sekretar Crvenog Krsta je takođe uputio reči zahvalnosti: “Prirodno je da se Crveni krst, sa svojim volonterima, uključuje u organizovanje manifestacija čiji je cilj promocija zdravlja i u kojoj učestvuju deca. Kao i do sad bili smo zaduženi da vodimo brigu o učesnicima trka na prilazu cilju i nakon završetka trke. Svako dete je iz ruku naših volontera dobilo flašicu sa vodom, a ko je želeo da nakon intenzivnog napora podigne šećer mogao je da se posluži bombonama. Zahvalni smo Opštini Srbobran, Centru za sport i turizam i Sportskom savezu opštine, što su omogućili trku ‘Za srećnije detinjstvo’, naša organizacija se sa radošću odaziva svakom pozivu za učešće u ovakvim manifestacijama”, rekao je po završetku takmičenja Goran Radovanović, sekretar Crvenog krsta Srbobran, posebno se zahvalivši mladim volonterima koji kao i uvek nesebično pomažu funkcionisanje organizacije i ovakvih dešavanja.

Galeriju sa više foto utisaka pronaćićete na facebook stranici SrbobranDanas.rs.

Facebook Komentari