SO Srbobran: Oktobarska nagrada ide Svetozaru Kaćanskom Batuki

13. oktobar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Na jutrošnjem zasedanju Skupština opštine Srbobran između ostalog glasalo se i o ovogodišnjim laureatima, odnosno nagradama koje se dodeljuju povodom Dana Opštine. Najvrednije proznanje, samu Oktobarsku nagradu, dobio je profesor likovne umetnosti u penziji Svetozar Kaćanski Batuka; Zvanje počasni građanin pripalo je Zoltanu Celeru, gradonačelniku Janošhalme, dok su Zahvalnice zaslužili: Andraš Tot, Tibor Segi, Radoslav Došlov, Ferenc Rajda, Radoslav Vukčević i Vlada Branković kao višestruki dobrovoljni davaoci krvi, zatim Branko Debeljački za dobrotvorni rad i humanost, Grozdana Pecarski za dugogodišnji uspešan rad u PU “Radost”, Dušan Srdanov za vrhunske rezultate u sportu i unapređenju sporta i fizičke kulture, i Sava Radonić za postignute rezultate i uspehe u radu.

Predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, izašao je pred odbornike gde je obrazložio predloge, a potom je za njih glasalo i svi su jednoglasno podržani.

“Veoma sam zadovoljan na koji način je Komisija za dodelu nagrada razmatrala dostavljene predloge, uz posebnu zahvalnost građanima koji su predlagali laureate i znatno nam pomogli. Društvo je ponovo prepoznalo prave ljude koji zaslužuju ova priznanja. Ove godine Zvanje počasnog građanina uručićemo Zoltanu Celeru, gradonačelniku Janošhalme, našeg bratskog grada sa kojim sarađujemo već 21 godinu. Sporazum smo obnovili u prethodnoj godini kako bi mu dali novi podsticaj, a ova nagrada treba da dodatno osnaži naše odnose, dobro prepoznatljive kroz razmenu raznih vrednosti, kulturnih i drugih, i uveren sam da će ti odnosi u budućnosti samo rasti. Oktobarska nagrada pripala je Svetozaru Kaćanskom, našem Batuki, koji je ostavio ozbiljan trag u mnogim generacijama koje je vaspitavao i obrazovao, i ne samo u školama u kojim je radio, već i među mlađim kolegama slikarima kojima je uvek bio podrška. Ova sredina želi da se Oktobarskom nagradom oduži Svetozaru Kaćanskom za sve što je uradio i srećan sam što je ovaj predlog stigao pred Komisiju za dodelu nagrada i sada pred Skupštinu opštine Srbobran. Zahvalnicima nagrađujemo veći broj pojedinaca, potpuno zasluženo, ova sredina uvek prepoznaje ljude koji su ostavili trag u svom gradu, koji su pomogli njegov razvoj, učinili razna humana dela, što znači da i dalje negujemo empatiju prema ljudima, a posebno je to značajno u ovim vremenima danas naglasiti i nagraditi”, rekao je Debeljački na sednici Skupštine opštine.

Uz odluku o ovogodišnjim nosiocima najvrednijih društvenih priznanja u opštini Srbobran, odbornici lokalnog parlamenta na XXIV zasedanju usvojili su Odluku o drugom rebalansu budžeta opštine Srbobran za 2022. godinu, izmenjen i dopunjen Srednjoročni program uređivanja građevinskog zemljišta na teritoriji opštine Srbobran za period od 2020. do 2023. godine, zatim izmenjen i dopunjen Program uređivanja građevinskog zemljišta opštine Srbobran za 2022. godinu, izmenjeni Kadrovski plan Opštinske uprave Srbobran i Pravobranilaštva opštine Srbobran za 2022. godinu, te Odluku o raspisivanju Javnog oglasa o otuđenju građevinskog zemljišta u Srbobranu (otuđenju nepokretnosti – parcela broj 11364/5 i 11364/6) i Odluku o raspisivanju javnog oglasa za otuđenje građevinskog zemljišta u Nadalju (otuđenju nepokretnosti – parcele broj 48 KO Nadalj I).

Takođe, glasovima svih prisutnih odbornika donete su odluke o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju male solarne elektrane u Turiji, o postavljanju spomenika Lenki Dunđerski u Srbobranu, zatim rešenja o davanju saglasnosti na izveštaj o realizaciji Godišnjeg plana rada, Predškolskog programa i Godišnji plan rada PU „Radost“ za radnu 2021/2022. i radnu 2022/2023. godinu, saglasnosti na planove i programe rada za 2023. godinu mesnih zajednica Srbobran, Turija i Nadalj, kao i rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora Gimnazije i ekonomske škole „Svetozar Miletić“, Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i Osnovne škole „Žarko Zrenjanin Uča“ Nadalj, i Upravnog odbora PU „Radost“. Doneto je i rešenje o razrešenju vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Graditelj“ i imenovanju novog vršioca dužnosti.

Facebook Komentari