Pobeda košarkašica na startu sezone

10. oktobar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Ženski košarkaški klub “Srbobran” odigrao je u subotu prvu utakmicu u sezoni 2022/23. i pred 200 svojih navijača osvojio oba boda, pobedivši ekipu ŽKK “Stara Pazova” ubedljivim rezultatom 79:53 (23:10, 18:21, 21:10, 17:12).

Srbobranske košarkašice su bile dominantnije, već posle prvog napada bilo je jasno ko će izaći kao pobednik posle 40 minuta igre. Kapiten Jelena Curaković vodila je “Belle” do pobede konstantno dižući rezultatsku prednost, te je bilo prostora da svih 12 košarkašica ostvari vreme na parketu hale CST-a.

Seniorski tim je u ovu sezonu ušao nepromenjeog sastava, uz jedno pojačanje iz mlađe selekcije kluba. Reč je o Milici Jovanović, talentovanoj petnaestogodišnjoj košarkašici stasaloj u školi košarke ŽKK “Srbobran”, koja već sad može značajno da doprinese prvom timu. Utabanim stopama, brojnih košarkašica koje su tako mlade došle do seniorskog sastava, odmah je dobila značajnu minutažu i podršku trenera i saigračica.

Pokazalo se na ovoj utakmici da još uvek nisu svi segmenti igre uštimovani, nije bilo mnogo vremena za pripreme i neke od devojaka će morati da podignu ličnu formu, ali gledano u globalu na terenu sve solidno izgleda, a zašto i ne bi kad se sve već dobro poznaju i nema nepoznanica. Trener Slobodan Subić je bio zadovoljan onim što je prikazano na utakmici, posebno jer je svestan da se na neke stvari ne može uticati.

“Prethodne nedelje smo imali problema sa virusom i prehladama, Mirjana Zorić je danas odigrala tek toliko da ne izađe iz ritma treninga i fizičkih aktivnosti, trenutno nije spremna, ali na nju svakako računam da ću moći da se oslonim u narednom periodu. Prvenstvo je tek počelo, biće jako dugačko, ne samo kalendarski nego i rezultatski. Mislim da ima 8-9 odličnih ekipa, a čak 4-5 je najavilo da će se boriti za ulazak u prvu ligu. Usled okolnosti koje su dovele do raspada nekih prvoligaških klubova, nenadano se u toku ove nedelje nekoliko klubova značajno pojačalo igračicama koje u ovom rangu takmičenja prave razliku. Mišljenja sam da mi kao jedna dobro uigrana i kompaktna ekipa, koja u toku ove sezone treba da pokaže svima da je ozbiljan konkurent u takmičenju. 

Insistiram na tome da svake godine u prvi tim uvodimo našu decu iz kadetske selekcije. Prošle sezone je naša kadetska ekipa stekla ogromno iskustvo igrajući republički rang takmičenja, rekao bih da su igračice lepo stasale, stekle sigurnost, i dodatno kroz prijateljske utakmice u seniorskom sastavu pokazale da se na njih može ozbiljno računati. Kada se prilagode načinu na koji želim da igramo, agresivno i brzo, sa 10-12 devojaka u rotaciji, mislim da ćemo biti vrlo opasni, uz to mislim i da smo jedina ekipa u ligi koja ima tako dugačak roster igračica, koje mogu da zaigraju u svakom trenutku”, rekao nam je Slobodan Subić, prvi čovek struke ŽKK “Srbobran”.

Naredni protivnik Srbobrankama biće ekipa “Ras” iz Beograda (izgubili od “Karaburme” u prvom kolu 80:66), mlada ekipa dodatno pojačana iskusnom Jelenom Maksimović -Jevđenijević (40 godina), svojevremeno jedna od najboljih igračica na poziciji 5 u državi. Subić podvlači da se u Beograd ide sa namerom da se ostvari pobeda. “Važno je da se iskoristiti dobar start i nastavi u istom ritmu, tako bi smo celoj ligi stavili do znanja da je ‘Srbobran’ ekipa koja svakog može da dobije i da niko, čak i kad igramo u gostima, neće lako doći do bodova protiv nas”, dodao je za kraj trener Subić.

Facebook Komentari