Akademik požnjeo bodove protiv Žitišta

08. oktobar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Iako je KK “Akademik” zabeležio još jednu ubedljivu pobedu, posle “Jedinstva” iz Novog Bečeja, sa više od 20 poena razlike sinoć je savladan i KK “Sveti Đorđe” iz Žitišta, to nikako ne znači da je početak sezone bio lagan. Neprestana borbenost, koncentrisanost i visok tempo igre domaćih igrača obezbedio je slavlje oba puta.

Posle malo slabijeg starta utakmice i plus 4 za goste, ekipa iz Srbobrana je pronašla svoju igru i od tog trenutka su okrenuli rezultat, razlika u koševima je neumitno rasla čak i na 30 razlike (84:61 na kraju, po četvrtinama: 22:18, 23:10, 23:18 i 16:15). Odličan start prvenstva, ubedljiv rezultat u oba meča, najavljuje dobru sezonu za “Akademik”, to prepoznaju i navijači koji su ponovo u velikom broju došli na tribine i pozdravljali svaki koš momaka u žutim dresovima.

Još jednom je kapiten Jovan Antić odigrao majstorski, pogodio je za 27 poena ukupno, 7 trojki i veći broj asistencija. I pored gorostasnog centra gostujuće ekipe, Nemanja Nićin je bio uspešan pod košem, postigao je 19 poena, Igor Šijačić i ovog puta igrao je magično, upisao je u svoj skor 15 poena i 2 trojke, Igor Dokić takođe dvocifren sa 13 poena i 1 trojkom, Luka Jošić 6 poena, Miloš Cvetković  i Luka Gutović po 2 poena.

Iako je njegova ekipa igrala dominanto, rezultatski su vodili tokom 35 minuta utakmice, trener Jovica Andrić nije mirno stajao pored linije, jer zna da protiv KK “Sveti Đirđe” ne sme da se izgubi koncentracija, zato je sve vreme insistirao na maksimalnoj posvećenosti svojih igrača. “Prezadovoljan sam pobedom mojih momaka, presrećan sam i ovim putem im čestitam. Bili smo neverovatni večeras, čak 4 igrača su završila utakmicu sa dvocifrenim učinkom, svih 12 u rotaciji, a njih 10 tokom većeg dela meča. Ono što smo trenirali tokom prethodne nedelje, to smo i ispoštovali. Znali smo koliko je ekipa iz Žitišta dobra, prošlu sezonu je završila kao 3. i pobedila nas sa velikom razlikom, zbog čega smo se studiozno pripremali za susret sa njima.

Ponavljam, momci su bili odlični, ali hoću da pohvalim Jošića i Ćetkovića, jer su maksimalno odradili dodeljeni zadatak, a to je da sačuvaju protivničkog igrača Tomića. Odlično smo igrali pod košem, jednaka igra i spolja, lopta je lepo išla, jedna vrhunska utakmica. Naravno da je bilo nekih grešaka, ne može se očekivati da u ovom rangu takmičenja i u novoformiranoj ekipi sve bude besprekorno. Radićemo da i to otklonimo. Ono što je sad najvažnije je da imamo skor 2 od 2, i da u nekim budućim koracima, ako se desi da se napravi krug od par timova sa istim brojem bodova, mi imamo pobede u međusobim susretima.

Naš cilj je jasan, da izborimo poziciju u gornjem delu tabele, da igramo što bolju košarku, brzu, na veći broj poena i da bude lepa za gledanje, jer naša verna publika to zaslužuje. I ovog puta su nas podržavali s tribina i veliko im hvala za to. Drago mi je da smo u oba susreta pokazali da umemo i odbranu da igramo, primili smo mali broj poena, ispod 70 obe, i to od ekipa koje igraju izrazito napadački. Pogotovo je Žitište takav tim, sa 4 niža igrača i jednim visokim koji stalno širi u “pick and pop”.

Treće kolo nas vodi u Inđiju, još ne znamo tačan datum, ali mi sigurno idemo da se nadigravamo. Nadam se da ćemo za taj susret biti maksimalno kompletni kako bi smo i u gostima ostvarili pobedu. Nas zanima samo pobeda, ni malo neće biti lako to ostvariti, ali mi smo pokazali da možemo sa svima da igramo ravnopravno. Reč je o izuzetnoj ekipi, u prvom kolu su sa 10 razlike pobedili ‘Podrinje’ koje ima jako dobar i širok fond igrača. Ova liga nikad nije bila jača ni interesantnija, mnogo je ujednačenih timova, svaki ima po 3-4 odlična pojedinca i zato u svaku utakmicu mora da se uđe maksimalno ozbiljno. U Inđiji ćemo morati da damo 150 odsto svojih mogućnosti ako želimo dobar rezultat”, rekao nam je Andrić po završetku druge utakmice u Prvoj regionalnoj ligi “Sever”.

Facebook Komentari