Ambasador Kipra izrazio želju za produbljivanje saradnje sa Srbobranom

05. oktobar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Niz poseta najviših diplomatskih predstavnika evropskih država nastavljen je danas u sedištu Opštine Srbobran, predsednik Radivoj Debeljački primio je ambasadora Republike Kipar, Dimitriosa Teofilaktua, kao deo aktivnosti pred skoro održavanje festivala “Srbija u ritmu Evrope”, čiji je Srbobran domaćin.

Sastanku u Maloj sali opštinskog zdanja je prisustvovao i David Makević, izvršni direktor “Ritma Evrope”, kao i Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran, Milena Alargić, predsednica SO Srbobran, i Dejan Korceba, direktor Doma kulture Srbobran. Razgovaralo se o realizaciji finalne večeri muzičkog festivala za decu, ali i o mogućnostima za razvoj saradnje u budućnosti.

U drugom delu jednočasovnog zasedanja, pridružili su se predstavnici opštine Srbobran, i prošlogodišnji pobednici takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”: Veljko Golub, Milana Matić, Galina Jovčić, Robertina Kupco i Biljana Jacić. Njih petoro se predstavilo ambasadoru Kipra, svako ponaosob, a zatim su porazgovarali o svojim dosadašnjim iskustvima vezanim za muziku i sam festival.

Po završetku sastanke, Debeljački i Teofilaktu su dali zvanične izjave za medije, a prvi je to učinio visoki gost sa Kipra. Njegova ekselencija ambasador Republike Kipar u Srbiji, Dimitrios Teofilaktu, rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što je po pozivu predsednika Debeljačkog došao u posetu Srbobranu.

“Zaista uživam kada sam u poseti manjim gradovima i kada kontaktiram sa lokalnim predstavnicima vlasti i naroda, kako bismo realizovali različite projekte, a posebno mi je drago kada oni uključuju mlade ljude, kao što je to slučaj u Srbobranu. Mladi iz mnogih gradova dobijaju priliku da se predstave svojim muzičkim talentima, i dobijaju mogućnost da upoznaju pobednički tim prošlogodišnjeg takmičenja ‘Ritam Evrope’. I ja sam imao priliku da ih upoznam, oni su vrlo talentovani, i iskoristio sam priliku da ih pozovem da posete Kipar. Nadam se da će takva poseta stvoriti priliku za još više poseta, razmena, pojedinačnih i zajedničkih projekata, kako bi se povećao broj aktivnosti i ojačale veze, prvenstveno između naših gradova, a zatim kulturološki, politički, religijski i istorijski da jačamo veze između Kipra i Srbije. Nadam se da će lokalne vlasti iskoristiti tu priliku, kao i predstavnici ‘Ritma Evrope’. Imali smo jako dobre razgovore sa predsednikom i njegovim timom, posle čega se nadam da će ovo biti početak plodonosne saradnje u budućnosti”, rekao je ambasador Dimitrios Teofilaktu.

Predsednik Debeljački se zahvalio ambasadaru Kipra u Republici Srbiji na poseti, izražavajući mišljenje da je bilo od izuzetnog značaja razgovarati o predstojećoj organizaciji festivala u Srbobranu.

“Nama predstoji organizacija, i domaćinstvo, najvećeg muzičkog takmičenja za decu u Srbiji, a to je naravno ‘Srbija u ritmu Evrope’, zbog čega je bilo važno da uspostavimo još značajniju i bližu saradnju sa našim prijateljima iz ‘Ritma Evrope’. Do sada smo uradili mnogo toga, i sad nam predstoji ono najvažnije, a to je samo takmičenje. Zbog toga je veoma važno što danas imamo ovako značajnog gosta kod nas. S obzirom na njegovu veliku posvećenost i iskazanu zahvalnost za naš poziv da dođe u Srbobran, i mi upućujemo zahvalnost što je izdvojio vreme i došao nam u posetu, ali i za sve ono što čini za  ‘Srbiju u ritmu Evrope’, i naravno za opštinu Srbobran koja je domaćin ovogodišnjeg takmičenja. Njegova ekselencija je uvek dobrodošao u Srbobran, uvek će biti jednako lepo primljen, a ja se nadam da će u bliskoj budućnosti biti prilike za produbljivanje saradnje koju smo započeli”, reči su koje je uputio Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran. Zatim je usledila razmena poklona, čime je završen zvanični deo posete.

Facebook Komentari