Počela je sa radom Narodna kuhinja

03. oktobar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Danas je sa radom počela Narodna kuhinja, kako je i običaj na startu oktobra meseca, Opština Srbobran i lokalna organizacija Crvenog krsta brinu da socijalno najugroženiji građani imaju svakog dana bar jedan kvalitetan obrok.

Po oceni Centra za socijalni rad, koji jedini jedini nadležan i raspolaže pravim podacima, pravo na usluge Narodne kuhinje ima 200 građana sa teritorije opštine Srbobran, 125 u mestu Srbobranu i 75 u Nadalju i Turiji zajedno.

Zgrada Mesne zajednice Srbobran je mesto podele obroka za najveći broj korisnika ove usluge, gde se danas u 10.00 časova već okupio priličan broj ljudi. U ime lokalne samouprave je došao je da ih pozdravi dr Ilija Gazepov, član Opštinskog veća zadužena za oblasti ekologije, socijalne zaštite, unapređenja položaja penzionera i verske zajednice.

“Hteo bih sve da vas pozdravim i da vam poželim dobro zdravlje. Lokalna samouprava i Crveni krst će se, kao i do sad, brinuti o svim svojim građanima, sa posebnim razumevanjem baš za ljude koji su u takvoj životnoj situaciji da im je pomoć iskreno potrebna. I prethodnih godina ste se mogli uveriti da vam stojimo na raspolaganju, posebno Crveni krst koji je u svakodnevnom kontaktu sa ljudima. Tako će biti i u buduće, a trudićemo se da učinimo i više, tu smo i za stvari koje izlaze iz okvira obezbeđivanja hrane, pomoćićemo svakom ukoliko je to u našoj mogućnosti”, rekao je dr Ilija Gazepov, i naravno, kao lekar je apelovao na sve da se o higijeni vodi posebno računa, jer je to preduslov da ne dođe do neke virusno ili bakterijski izazvane bolesti.

Sa par reči se korisnicima usluga Narodne kuhinje obratio i sekretar Crvenog Krsta Srbobran, Goran Radovanović, prvenstveno govoreći o tehničkim stvarima, koje se tiču samog dolaska u zgradu Mesne zajednice i načina preuzimanja hrana. Molio je sve da posude u kojima nose hranu uvek budu čiste kako ne bi dolazilo do kontaminacije svežeg obroka, da i sami vode računa o ličnoj higijeni, a za šta će kao i uvek dobijati pakete pomoći i posebno opominjući da se ne dolazi u alkoholisanom stanju.

Kako se ne bi pravila gužva otvoren je dvorišni ulaz u zgradu koji će se koristiti prvenstveno za potrebe preuzimanja hrane u Narodnoj kuhinji, a kako bi se glavni ulaz rasteretio za sve one građane koji poslom dolaze u prostorije Mesne zajednice Srbobran.

Uz danas deljeni topli dnevni obrok, hleb, kuvani pasulj i barene kobasice, svi korisnici su dobili i dodatak, gotove tortilja sendviče, poklon Crvenog krsta iz Sremske Mitrovice.

Facebook Komentari