Ubedljiva pobeda AKADEMIKA na startu sezone

02. oktobar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Prva prvenstvena utakmica u sezoni 2022/23. za Košarkaški klub “Akademik” odigrana je sinoć u hali srbobranskog Centra za sport i turizam, gde je uz prisustvo brojne publike, domaći tim upisao pobedu protiv KK “Jedinstvo” iz Novog Bečeja, rezultatom 94:69 (30:18, 33:20, 6:12, 25:19).

Iako se radi o apsolutno kvalitetnom timu, postojala je mala bojazan kako će novoformirana ekipa “Akademik” funkcionisati. Već nakon par minuta na parketu Antić i Nićin su odagnali sve sumnje. Ovaj dvojac bez problema moći će da izađe na kraj sa svakim protivnikom, što se sinoć moglo i videti, naravno nisu usamljeni na terenu, još mnogo momaka je odigralo odlično, zbog čega Novobečejci nisu imali nikakve šanse.

Kapiten Jovan Antić ubacio je sinoć 32 poena i “samo” 8 trojki, Nemanja Nićin je postigao 26 poena i bio stub igre domaćih pod košem. Igor Dokić završio je utakmicu sa 16 poena i 2 trojke, njegov imenjak Šijačić takođe odličan sa 8 poena i 2 trojke, Miloš Cvetković 7 poena i 1 trojka, Luka Prentović i Luka Gutović po 2 poena, dok je Milisav Miljanić postigao 1 poen.

Trener Jovica Andrić bio je zadovoljan rezultatom prve utakmice, igra njegovog tima je u većem delu bila odlična, ali je nešto zaškripalo u trećoj četvrtini kada su ubacili samo 6 poena. “Svaki trener je zadovoljan kada se utakmica završi sa razlikom od 25 poena. Igra je bila odlična tokom čitavog prvog poluvremena, kada smo prvi put i došli do te prednosti, ali trećom četvrtinom sam potpuno nezadovoljan. Dopustili smo da gostujuća ekipa tu razliku spusti na samo 10. Naravno, i to je dobra prednost, ali kada konstantno vodite 20 razlike i očigledno je koliko ste bolji, onda je nedopustivo da se tako padne. Dali smo u toj deonici nestvarno malo poena, svega 6, šut nam je potpuno stao, promašivali su se otvoreni šutevi, to je uticalo na psihu i zato nismo mogli odmah da se vratimo. Pali smo u napadu, ali je odbrana nastavila da funkcioniše, protivnik je takođe ubacio najmanji broj poena, gledano po četvrtinama, samo 12. 

Sve ukupno gledano, prilično sam zadovoljan, uz to nismo bili kompletni. Fali nam treći Luka, Jošić, i Aleksandar Srdanov, dva za nas vrlo važna igrača. Luka je izostao zbog neodložnog poslovnog puta, a Aleksandar se oporavio i od ponedeljka počinje da trenira. Važno je za tim i ceo klub da smo u prvom kolu uzeli dva boda. Novi klub, nova uprava i ekipa uklopljena od momaka koji nisu pre igrali zajedno, zato je ovo odličan start i na dalje može biti samo bolje. Nadam se da nam se u narednim utakmicama neće ponoviti taj pad u igri, ostaje da radimo na samopouzdanju kako bi smo izbegli takve situacije, nastavljamo vredno da treniramo, i nadam se da ćemo, kako sezona bude odmicala, sazreti kao tim”, rekao je posle sinoćnjeg meča Jovica Andrić, trener seniorskog tima Košarkaškog kluba “Akademik”. On je na posletku svojim igračima uputio čestitku za ubedljivu pobedu. Takođe, zahvalio se publici koja je sinoć bila brojna, navijala je za momke i tu pobedu.

U “Akademiku” se već okreću novoj utakmici, sledi prvi pravi derbi Grupe B, Prve regionalne lige „Sever”. U petak, ponovo u Srbobranu, igra se susret 2. kola kada će KK “Akademik” snage odmeriti sa ekipom KK “Sveti Đorđe” iz Žitišta (7. oktobar – 18.40h). Prošle sezone je Andrićeva ekipa dva puta gubila od “Svetog Đorđa”, 100:72 u Žitištu i 82:105 u Srbobranu. Reč je o odličnoj ekipi koja mnogo trči i daje veliki broj poena, gaji sličan stil igre kao domaći sastav i ima isti cilj, ulazak u playoff. Biće to zanimljiva utakmica za gledanje.

Facebook Komentari