Dva zlata i bronzu osvojile su džudistkinje na Šampionatu Srbije

02. oktobar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport

Sportski centar „Šumice“ u Beogradu, bio je ovog vikenda domaćin Šampionata Srbije u džudou, takmičenje za koje se kvalifikovalo šest članova Džudo kluba „Turija“. Ni ovog puta nisu izostali vrhusnki rezultati dece iz opštine Srbobran.

Kako kaže trener Milan Srdanović, protekla cela nedelja iskorišćena je za fino brušenje forme i poslednje psiho-fizičke pripreme, baš za državno prvenstvo. Učestvovalo je 5 devojčica i jedan dečak, i svi su iskazali veliku borbenost.

Božana Jovanović dokazala je da uloga favorita, koja joj je dodeljena na startu takmičenja, nije bez razloga, sa tri sigurne pobede domogla se zlata i tako postala Prvak Srbije u kategoriji do 36 kg.

Takođe, i Jovana Virag opravdala je naslov favorita, protivnicama nije dozvolila da je pokolebaju, sve tri borbe rešila je za oko minut vremena, postavši Prvak Srbije u kategoriji do 52 kilograma.

Jovana Jovanović je u toku letnjeg raspusta preskočila dve takmičarske kategorije, kao favorit u kategoriji do 48 kg prešla je u kategoriju do 56 kg. U intenzivnom radu sa trenerom tokom nekoliko prethodnih nedelja, pokušala je da se pronađe u novom izazovu, na žalost jedan trenutak nepažnje doveo je do poraza, ali je u narednom meču sigurno pobedila i sa ukupno tri pobede i jednim porazom osvojila bronzu. Ostaje žal za zlatom, jer je prvakinju Srbije u prethodna dva vikenda dva puta pobeđivala.

Mirjana Ćelbabin na žalost, i pored tri pobede, nije uspela da dođe do medalje, te joj je ostao utešni plasman i diploma za peto mesto. Ona je u borbi za treće mesto odlično povela, ali ju je u nastavku borbe protivnica savladala pukom srećom. Branislavi Krnjetin je ovaj put baš sreće zafalilo, u prvom meču se sastala sa našom Jovanom Jovanović, od koje je izgubila, a u drugom meču je bila poražena od takmičarke iz beogradskog “Partizana”. Pored ovih pet sjajnih devojaka na Prvenstvu Srbije učestvovao je i Srđan Grujić, debitant na ovakvom turniru. Prošle nedelje se kvalifikovao kao sedmoplasirani, ali on trenira tek godinu dana i pred njim su tek dani za pobede i osvajanje medalja.

“Imamo odličnu generaciju devojčica 2010 godište, bez preterivanja mogu da kažem da su najbolje u Srbiji. Od početka godine krenule su sa dobrim rezultatima i drago mi je da su taj kontinuitet održale do sada. Te iste devojke u toku godine osvojile su desetak pehara kao najbolja ekipa devojčica, na raznim međunarodnim turnirima. Ostvareni rezultat je došao kao proizvod ozbiljnog rada i priprema za ovaj turnir u trajanju od dva meseca, u toku kojih smo učestvovali i na letnjem kampu.

Važno je pomenuti da smo prethodni vikend imali Prvenstvo Vojvodine, gde su naše devojčice osvojile 4 zlatne medalje (Božana Jovanović, Jovana Virag, Jovana Jovanović, Mirjana Ćelbabin) i jednu bronzu (Branislava Krnjetin). I po broju bodova izborile su da naš klub bude najuspešniji ukupno, u konkurenciji dečaka i devojčica, što je zaista bio istorijski uspeh. Veliko hvala ovim lavicama koje su nas danas sve učinile ponosnima. Idemo dalje, još jače! Zahvaljujemo se ostalim trenerima našeg kluba, upravi i svim takmičarima koji su u prethodnom periodu pomogli da se ovako pripremimo”, rekao je nakon takmičenja Milan Srdanović, prvi trener Džudo kluba “Turija”, ističući da je osvojeno 4. klupsko mesto na Šampionatu Srbije, u konkurenciji od 65 klubova, što je odličan plasman. Ispred su bili samo beogradki klubovi, predvođeni “Crvenom zvezdom”. Džudo klub “Turija” je u konkurenciji devojčica bio najuspešniji, a i po broju osvojenih medalja ukupno.

Ekipu su na turnir vodili, trener Milan Srdanović, i predsednik kluba Aleksandar Srdanović, uz veliku pomoć najbolje starije takmičarke u klubu, Nataše Gadžić.

Facebook Komentari