Još jednom je Turija bila domaćin najveće izložbe pasa u Srbiji

01. oktobar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zabava

Druga Internacionalna izložba pasa svih rasa, CACIB TURIJA 2022, održana je danas na “Salašu Tatić” uz veliku posetu ne samo stranih i domaćih izlagača, već i brojnih znatiželjnih ljubitelja pasa.

Već na prilazu turijskom mostu jasno je da se radi o velikoj i značajnoj manifestaciji, pošto tu počinje parking automobila sa najrazličitijim inostranim registarskim oznakama. Sam restoran, i travnati proplanak podno njega, bili su okupirani posetiocima, na svako malo nalazio se takmičarski ring, a okolo šatori, štandovi i naravno najviše krznenih takmičara svih boja i veličina.

Organizatori su mogli biti samo zadovoljni, što nam je potvrdio i predsednik Kinološkog društva “Turija”, Zlatko Jojkić. “Ove godine smo po drugi put organizovali Međunarodnu izložbu pasa TURIJA 2022, koja je po broju prijavljenih pasa već duže vreme najmasovnija u Srbiji. Za Turiju je ovo već 15 izložba pasa, a kako sam već rekao, druga međunarodna. I kad smo organizovali izložbe nacionalnog karaktera, takođe smo imali rekordne brojeve prijava, ove godine je to 729 pasa iz preko 20 država.

Danas se takođe održavaju tri specijalke, za pudle, hrtove i španijele, gde je za svaku prijavljeno između 50 i 70 pasa. Svakako da smo zadovoljni sa brojem, pored toga možemo se pohvaliti internacionalnim sudijskim sastavom, sudije dolaze iz: Norveške, Danske, Portugala, Mađarske, Makedonije Crne Gore i jedan je iz Srbije, dok je delegat naš Vojislav Al-Daghistani. Ukupno organizacijom smo jako zadovoljni, nadamo se samo da će nas i vreme poslužiti”, rekao je pred otvaranje CACIB TURIJA 2022, Zlatko Jojkić, predsednik Kinološkog društve “Turija”. Posebno je naglasio da se danas u Turiji okupio sam vrh evropskog kinološkog sveta, a prisutan je bio i dr Jakel Tamaš, predsednik Svetske kinološke organizacije, što dovoljno govori o važnosti izložbe koja je priređena.

Saglasan sa Jojkićem bio je i predsednik saveta Mesne zajednice Turija, Miloš Jovanović, koji je mišljenja da je organizacijski, izložba ove godine dodatno napredovala.

“Prošle godine smo lestvicu postavili prilično visoko, organizacijom prve međunarodne smotre pasa u Turiji, koja je i tada imala veliki broj učesnika, ali je sad ambijent još lepši. Potrudili smo se da poradimo na svim detaljima, da razradimo sve do tančina i ponudimo izlagačima još bolje uslove za boravak i takmičenja, što se uostalom i može vidi. Moram da se zahvalim lokalnoj samoupravi što nas je podržala, što prepoznaje da je najveća izložba pasa u Srbiji od značaja ne samo za Turiju, već za celu opštinu Srbobran. Drago mi je videti da su svi izlagači zadovoljni, posetioci takođe, svi zajedno uživaju u ovom prelepom ambijentu u predstavljanju lepih i negovanih pasa, a naravno i u takmičarskom delu manifestacije”, rekao je Miloš Jovanović, predsednik saveta MZ Turija. On je istakao da je ponosan što se u mestu koje vodi, i na manifestaciji u čijoj je organizaciji, okupilo toliko ljudi sa svih strana starog kontinenta.

Stručnost i akreditivi sudijskog sastava, zasigurno su jedan od razloga zbog kojih turijsku izložbu uzgaijivači toliko cene. Taj tim ocenjivača činili su: Joao Vasco Poças iz Portugala, Mile Aleksoski iz Severne Makedonije, Karl E. Berge iz Norveške, Ridarchikova Gabriela iz Slovačke, Mišić Petar iz Srbije, Lotte Jorgensen iz Danske, Mudresa Vasko iz Crne Gore, Groschl Ferenc i Jakkel Tamas iz Mađarske.

 

 

Facebook Komentari