Đaci iz Turije u poseti slatkoj radionici

22. septembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Veliki broj učenika viših razreda osnovnih škola unapred razmišlja o tome koju će srednju školu upisati, hoće li napraviti dobar izbor i da li će im zanimanje za koje će se osposobljavati odgovarati. To znaju u Osnovnoj školi “Petar Drapšin” u Turiji, zbog čega su svoje đake poveli u obilazak jedne zanimljive proizvodnje.

Đaci su u pratnji svojih nastavnika danas bili u poseti Čurugu, konkretnije Samostalnoj zanatskoj radnji „Bombonica“, u ovom mestu žabaljske opštine. Cilj je bio da, u okviru “Tima za profesionalnu orijentaciju”, deca upoznaju ovaj stari, ali slatki zanat, što treba kasnije da im pomogne u izboru odgovarajećeg srednjoškolskog usmerenja, odnosno budućeg zanimanja.

“Izuzetno ljubazni domaćin, vlasnik ove radionice Slavko Milivojev, nas je dočekao i upoznao sa istorijom ove radionice. To je porodični posao koji traje već 130 godina. Đaci su sa interesovanjem pratili proces proizvodnje svilenih bombona, što je jedinstvena prilika, jer deca tako nešto retko mogu da vide. Deca su se tokom posete i počastila slatkišima, a vlasnik ‘Bombonice’ je, povodom ‘Dečije nedelje’, poslao bombone za sve učenike naše škole.”, saopštavaju iz turijske obrazovne institucije.

Škola i učenici se ovom prilikom i javno zahvaljuju na gostoprimstvu gospodinu Milivojevu iz Čurugu.

Facebook Komentari