Održana likovna kolonija kojom se najavljuje LENKIN PRSTEN

18. septembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Nije samo kišno i oblačno vreme tokom subote najavilo skori dolazak jeseni, skup slikara koji iz godine u godinu organizuje Dom kulture u Srbobranu, pod nazivom “U Lenkinom prstenu”, jednako je pouzdan vesnik. Baš to doba godine rezervisano je za najvažniju kulturnu manifestaciju Srbobrana, po kojoj je poznat u celom književnom svetu naše zemlje.

Likovna kolonija održana juče tek je prvi od niza skupova čija svrha je veličanje ljubavi oličene u liku i imenu najlepše članice porodice Dunđerski, kao i u poetskom stvaralaštvu Laze Kostića.

Tridesetak slikara  iz Novog Sada, Vrbasa, Beograda i naravno opštine Srbobran, stvaralo je na temu ljubavi, napravivši radno okruženje u natkrivenom ulazu u zgradu Ustanove kulture, u njenoj galeriji i dvorišnim prostorijama. Sklanjajući se od uporne kiše, pokušali su da na platnima ovekoveče sve one značajne trenutke, ili sitna osećanja, koja ljubav čine apsolutnom ljudskom emocijom, posebnim stanjem duha i uma usled koga svaki čovek može da učini čuda.

Kako to običaj nalaže, svi umetnički radovi nastali na subotnjoj likovnoj koloniji publici će biti predstavljeni na posebnoj izložbi koja otvara manifestaciju “Lenkin prsten”, što ćemo svakako najaviti. Do tad uživajte u juče ovekovečenim kadrovima.

Facebook Komentari