Košarkašice demonstrirale energičnost i borbenost

12. septembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Takmičarska sezona za košarkašice ŽKK “Srbobran” počeće 9. oktobra, do tada imaju dovoljno vremena da steknu potrebnu fizičku spremu, pošto su već uigrane, dobro se poznaju, a na jučerašnjem pripremnom meču sa ekipom iz Titela, pokazale su i da im ne nedostaje borbenosti u igri.

Pre nedelju dana ove dve ekipe su se već srele, ali Srbobranke su tada bile nekompletne, zbog čega je utakmica odigrana juče pravi pokazatelj stanja ekipe. Na svom terenu “Belle” su ubedljivo pobedile, rezultatom 80:53, iako stanje na semaforu nije važno u ovom trenutku. Kako kaže trener Slobodan Subić, bilo je važno da zaigraju sve devojke, trenutno ih je 13, i da se vidi gde se nalaze sa formom i ima li napretka u realnim uslovima igre.

“Na okupu je ostala cela prošlogodišnja ekipa, s tim što smo je dodatno pojačali. Ekipi sam priključio mladu i talentovanu Milicu Jovanović, dete iz naše škole košarke, a posle godinu dana pauze vratila se Mirjana Đokić, sada Debeljački. Posebno mi je zadovoljstvo što je ponovo u ekipi, Mirjana je svoje prve košarkaške korake načinila u našem klubu pre 14 godina, od tada je neprestano članica kluba, veliki borac i uzdanica ekipe.

Zadovoljstvo današnje utakmice je bila energija i borba na terenu, koju su igračice demonstrirale, i verujem da će to biti naša odlika tokom predstojeće sezone. Do 9. oktobra ćemo odigrati još 3 ili 4 prijateljske utakmice, na kojima očekujem da se dodatno uigramo i podignemo formu. Za kraj bih se zahvalio publici, koja je i u ovom prijateljskom meču došla u velikom broju da podrži ekipu”, poručio je Slobodan Subić, izrazivši veru da će tu ljubav i poverenje navijača na pravi način opravdati dobrim igrama u takmičarskim nastupima.

Facebook Komentari