Srbobran nastupa pod rednim brojem 12 – Srbija u ritmu Evrope!

09. septembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zabava

Kao uvertira za televizijski spektakl, kako čelnici muzičkog festivala za decu “Srbija u ritmu Evrope” najavljuju finalno veče nastupa koji će se u oktobru zbiti u Srbobranu, danas je na Trgu slobode održano javno žrebanje za ovogodišnje učesnike, kako bi se znalo po kom će redosledu nastupati.

Mali plato pred spomenikom Slobode, na istoimenom srbobranskom trgu, savršeno je poslužio kao prostor za snimanje televizijskog programa, kao bina i kao mesto koje šalje lepu sliku iz Srbobrana. Program je vodio Igor Karadarević, direktor festivala i televizijskog programa “Ritam Evrope”, a u improvizovanom studio pod otvorenim nebom gostovali su mu, na prvom mestu sekretar za privredu i turizam u Pokrajinskoj vladi, dr Nenad Ivanišević, a zatim redom predstavnici gradova učesnika kako je ko bio izvlačen.

Ceduljica sa imenom Opštine Srbobran je izvučena pod rednim brojem 12, koju je na ovom skupu predstavljala Milena Alargić, predsednica SO Srbobran. Kratki intervju s njom Karadarević je otpočeo pitanjem: -Kako je Srbobran zadovoljan ‘Ritmom Evrope’ i svim onim što pobedniku donosi?

“Da nismo zadovoljni ne bismo učestvovali već godinama unazad, a kao gradu domaćinu, velika nam je čast i zadovoljstvo što smo danas ovde sa svima vama, i što možemo da ugostimo sve predstavnike opština i gradova koji su uzeli učešće u najvećem dečijem muzičkom festivalu kod nas. Organizacija je iz godine u godinu sve bolja, a mi ćemo se potruditi da ove godine nastavi uzlaznom putanjom. Bićemo vam dobri domaćini i u finalnoj večeri 15. oktobra, kao što smo to uostalom u svim velikim manifestacijama koje organizujemo tokom godina. Svima vam želim dobrodošlicu u Srbobran, a deci da se dobro zabave i da pobedi najbolji”, poručila je Milena Alargić okupljenima na Trgu slobode.

Ono što ovogodišnje izdanje “Srbija u ritmu Evrope” čini jedinstvenim, je da će prvi put dva grada iz Mađarske biti učesnici festivala, što je direktna zasluga Opštine Srbobran, koja je uputila u svoj pobratimljeni grad Orošhazu, čelnike “Ritma Evrope”. Na ovoj međunarodnoj konekciji koja daje plodonosnu saradnju, Mileni Alargić i Opštini Srbobran, se zahvalio direktor festivala Igor Karadarević.

U izjavi koju je dala za medije nakon televizijskog programa, Milena Alargić je rekla da je Opština Srbobran odavno spremna za održavanje festivala. “Mi smo ponosni na činjenicu da su naša deca pobedila prošle godine, to nam je i donelo ovogodišnje domaćinstvo i učinilo Srbobran, na neki način, centrom Srbije. Spremni smo za finale odavno, deca su spremna takođe, mislim da se raduju i da jedva čekaju taj 15. oktobar, kada ćemo saznati imena novih pobednika, kako učesnika tako i grada ili opštine koju predstavljaju”, dodala je na prethodno rečeno predsednica SO Srbobran, Milena Alargić.

Današnjem žrebu na Trgu slobode prisustvovala je kompletna šampionska ekipa iz Srbobrana: Milana, Galina, Robertina i Veljko, na koje su njihovi sugrađani i dalje ponosni bez izuzetka.

Facebook Komentari