Crveni krst priredio čas bezbednog učešća u saobraćaju za prvake

09. septembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Na inicijativu Crvenog krsta Srbobran, a u saradnji sa Policijskom stanicom Srbobran i Osnovnom školom “Vuk Karadžić”, jutros je održan pokazni čas za učenike prvog razreda iz domena bezbednog kretanja pešaka u saobraćaju.

Sva tri odeljenja prvog razreda su sa svojim učiteljicama, a u društvu sekretara lokalnog Crvenog krsta, Gorana Radovanovića i troje mladih volontera, izašli iz škole i uputili si do prve raskrsnice kako bi uvežbali bezbedan prelazak ulice kroz koju cirkuliše učestao auto saobraćaj. Na samoj raskrsnici su ih dočekali saobraćajni policajci koji su im objasnili kako se to ulica prelazi na pravilan način, a zatim su i pristupili prelasku iste.

Zajedno sa sekretarom CK, učesnicima u saobraćaju su deca delila priveske za ključeve sa logoom akcije “Bezbednost dece u saobraćaju”, crvene i zelene boje. Po povratku u učionice Radovanović ih je još jednom podsetio na naučeno sa posebnim akcentom na važnost usvojenog znanja, a zatim im je poželeo uspešan početak školovanja. Potpomognut volonterima, sekretar je svoj deci podelio rasporede časova, liflet o o seobraćaju napravljhen baš za njihov uzrast, kao i skoće i čokoladice, poklon Opštine Srbobran.

“Najvažnije nam je da deca na putu, do i iz škole, ulicu prelaze na bezbedan način, zato smo se svi uključili u ovaj pokazni čas i više puta ponovili ono najbitnije, a na kraju smo ih i nagradili poslasticama. Akcija se dalje nastavlja u OŠ ‘Žarko Zrenjanin Uča’ u Nadalju. Pored ovog tipa akcija, Crveni krst nastavlja sa promocijom znanja iz oblasti Prve pomoći, koju ćemo takođe sprovesti u školi ‘Vuk Karadžić’, i na taj način obeležiti Svetski dan Prve pomoći, 11. septembar”, naveo je Radovanović. On se zahvalio direktorici škole, kao i učiteljicama, što rado izlaze u susret, prepoznaju značaj i podržavaju akcije Crvenog krsta. Zahvalnost je uputio i PS Srbobran na saradnji, kao i Opštini Srbobran na podršci.

Dan ranije u Pozorištancu, CK je organizovao još jednu uspešnu akciju davalaštva krvi, koja je i pored toga što su u toku učestali poljoprivredni radovi, privukla dobrovoljne davaoce i tako ispunila očekivanja.

Facebook Komentari