AKADEMIK ima odličnu ekipu, ostaje samo da se momci uigraju.

09. septembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Košarkaški klub “Akademik” aktivno radi na pripremama seniorske ekipe za predstojeću takmičarsku sezonu u Prvoj regionalnoj ligi “Sever”. Posle prvih zajedničkih treninga, gde su se domaćim igračima priključili igrači iz Novog Sada, usledio je i prvi test spremnosti.

Kao i prethodne sezone, dok je OKK “Srbobran” nastupao u ovom rangu takmičenja, liga će brojati 16 klubova sa prostora Vojvodine, podeljenih u dve grupe po 8 timova, gde će se posle prvog dela prvenstva formirati playoff i playout grupe. Već su poznati suparnici KK “Akademik” u Grupi B, žrebom su u vojvođanskoj kući košarke u Novom Sadu izvučena sledeća imena: “Hajduk” iz Kule, “Sveti Đorđe” iz Žitišta, “Železničar” Inđija, “Podrinje” Sremska Mitrovica, “Jedinstvo” Novi Bečej, “I came to play” iz Novog Sada i “Nova Pazova”.

Za naše momke liga počinje 1. oktobra (eventualno u petak 30. septembra), kada u Srbobran dolazi “Jedinstvo” iz “banatskog Bečeja”, što ne ostavlja mnogo vremena za pripreme, ali je ipak dovoljno da se roster kvalitetnih košarkaša, kojima klub raspolaže, dobro upozna, uigra i popravi formu. U razgovoru sa trenerom Jovicom Andrićem analizirali smo trenutno stanje ekipe, kao i gde bi “Akademik” plasmanom mogao da se nađe u sezoni 2022/23.

“Posle ove prve, kontrolne utakmice, mogu reći da sam zadovoljan nastupom svog tima, od 40 minuta igre bili su odlični nekih 27 minuta. U jednom momentu smo vodili 19 poena razlike, jeste da je ‘Sports World’ jedna mlada ekipa i da nastupa u nižem rangu takmičenja, ali definitivno jak protivnik i teška utakmica za nas. Nismo danas bili potpuno kompletni, naš prvi igrač pod košem, Nemanja Nićin, danas nije mogao da igra, a falio nam je i Aleksandar Srdanov koji je povređen. Obojica će naravno biti u ekipi vrlo brzo. 

Moramo još mnogo da treniramo, ono što je očigledno bilo na ovoj utakmici je da nam fali kondicije, kako bi smo u visokom ritmu mogli da izdržimo celu utakmicu, što je stil igre koji ja preferiram. Mislim da imamo taman toliko vremena da se dobro spremimo za početak prvenstva. 

Znam da svake godine najavljujem sve jače prventvo, ali ove godine će stvarno biti najjače do sad. Veliki broj ekipa je doveo pojačanja, mnogi u svojim rosterima imaju po 2-3 vrhunska igrača, ekipe su vrlo izjednačene po snazi tako da neće biti lakih bodova. Naravno postoje timovi koji se malo izdvajaju i koji ne kriju da im je osvajanje trofeja jedini cilj, a to su ‘Proleter’ iz Zrenjanina u Grupi A, i ‘Hajduk’ Kula u Grupi B. Ima tu još dosta sjajnih ekipa, Vrbas, Inđija, Topola, Žitište… i naravno naš ‘Akademik’. Napravili smo jednu novu, sjajnu priču u klubu, i moram priznati da jedva čekam da takmičenje počne. Ushićen sam jer znam da imamo velike šanse da budemo u vrhu ovako jakog prvenstva”, otkriva nam prvi trener KK “Akademik”, Jovica Andrić.

Domaći klub zaista ima dobru ekipu, čak 14 momaka je na raspolaganju Andriću, odlična kombinacija igrača koje je vodio prethodne sezone sa dosadašnjim košarkašima “Akademika”, uz neka nova imena. Iako on insistira na tome da ni jednog igrača neće favorizovati, dva imena se igračkim kvalitetom sama nameću, to su Jovan Antić i Nemanja Nićin, košarkaši koji bi, kada bi to želeli, mogli da biraju u kojoj ligi i klubu će nastupati. Uz njih tu su još: Milisav Miljanić, Miloš Ćetković, Igor Dokić, Igor Šijačić, Aleksandar Srdanov, Nikola Babić , Norbert Sep, Strahinja Zelić, Stefan Filipović, Luka Jošić, Luka Gutović i Luka Prentović.

Facebook Komentari