Debeljački obišao kompaniju Alutec i najavio nova radna mesta

06. septembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Privreda

Proizvodni pogon kompanije Alutec, koja posluje u hali logističkog centra srbobranskog preduzeća Trgoauto, posetili su danas predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački, i zamenica predsednika Milica Zarić.

Tokom obilaska pogona, kompanije koja je pre dve godine deo svoje poizvodnje preselila ovde iz Nemačke, direktor Alutec doo, Mirsad Tiganj ih je upoznao sa proizvodnim procesom i planovima za proširenje. Čelnici kompanije su zadovoljni uslovima, kvalitetom radne snage i saradnjom sa lokalnom samupravom, i zato su odlučili da do kraja 2022. godine prošire proizvodnju i povećaju broj radnika, sa dosadašnjih 80, na 100 zaposlenih.

Kako se Opština Srbobran već ranije opredelila za razvoj malih i srednjih preduzeća na svojoj teritoriji, predsednik Radivoj Debeljački je ocenio aktivnost kompanije Alutec kao veoma važnu za Srbobran, i iskorak u pravom smeru.

“Zaista mi je drago da smo pre dve godine imali priliku i mogućnost da postanemo domaćini kompaniji Alutec. Želim im dobrodošlicu u Srbiju i u našu lokalnu samoupravu, i još jednom da iskažem zahvalnost, jer ovde trenutno radi 80 ljudi, uglavnom sa teritorije naše opštine. Tendencija je da u narednom periodu taj broj dostigne i 100, pa i više, s obzirom da smo danas obišli još jedan deo budućeg proizvodnog pogona. Uverili smo se da radnici rade u dobrim uslovima, a nadam se da ćemo u narednom periodu imati još ovakvih kompanija, to je veoma važno za Srbobran, da u privrednom smislu dodatno krene napred i da se dodatno razvija.

Ono što bih naglasio, jeste da je lokalna saouprava, kroz lokalni budžet opredelila subvenciju, odnosno sredstva za besplatan prevoz zaposlenih u kompaniji Alutec, a tako će biti i u budućnosti. Mogu da izrazim zahvalnost kompaniji koja je prepoznala Srbobran kao sredinu u kojoj će da nastave svoja ulaganja, ali isto tako i da pohvalim svoje saradnike koji su na neki način učestvovali u svemu ovome, i što smo zajedničkim snagama doprineli da danas imamo ovako značajnog privrednog subjekta u našoj opštini.

Posebno mi je zadovoljstvo, što danas posle dve godine, mogu reći da je ispunjeno sve što je dogovoreno između lokalne samouprave i kompanije Alutec. Nismo tada hteli pompezno da najavljujemo otvaranje kompanije i zapošljavanje naših ljudi, bili smo oprezni, a sada kada smo se uverili da radnici rade u dobrim uslovima, s ponosom najavljujemo skoro zapošljavanje novih radnika. Ovo potvrđuje da olako ne dajemo obećanja, a da kada nešto obećamo to i ispunimo“, saopštio je Radivoj Debeljački po obilasku industrijskog pogona.

Direktor Alutec doo, Mirsad Tiganj, nije krio da je zadovoljan poslovanjem u Srbobranu, a i potvrdio je da slede nova ulaganja.  “U junu mesecu je bilo tačno dve godine kako poslujemo u Srbobranu. Firma Alutec za sada broji 80 zaposlenih, čak 65 njih je iz opštine Srbobran, a planirano je da do kraja godine taj broj bude 100 radnika u ovom proizvodnom pogonu. Alutec je globalni lider u proizvodnji aluminijumskih delova za autoindustiju, tu mislim na vodeće proizvođače automobila poput Volkswagen, Audi, Bosch i dr. Kako bi smo povećali broj zaposlenih planirana su velika ulaganja u proširenje proizvodnje, sa postojećih 1.600 kvadrata na 2.600, i uvoz dodatnih CNC mašina.

Posle dve godine poslovanja u Srbobranu, posle svih izazova, dosta napora i truda u prethodnom periodu, kada se osvrnem znam da nije bilo lako, moram iskreno da se zahvalim Đorđu Džekovu koji nam je, ne samo omogućio da poslujemo u okviru njegove hale, već nam je ponudio i izvanredna logistička rešenja svoje firme Trgoauto. Naravno, zahvalnost ide i lokalnoj samoupravi Srbobran, na čelu sa predsednikom Radivojem, što nam je omogućen besplatan prevoz radnika iz Srbobrana, Nadalja i Turije do proizvodnog pogona”, rekao je Mirsad Tiganj.

Kako je prostor u kome su smeštene brojne hale, među njima i proizvodnja Alutec-a, u vlasništvu srbobranskog privrednika Đorđa Džekova, on je sa delegacijom Opštinske uprave prošao kroz proizvodni pogon i pri tom objasnio koje su mogućnosti njegove mini industrijske zone i logističkog centra Trgoauto.

“Kao privrednik, koji posluje 32 godine, znam šta je sve potrebno za nesmetano funkcionisanje jednog uspešnog preduzeća. Ovaj logistički centar sam kupio 2005. godine i doveo ga u funkciju sa željom da ispunjava sve potrebne norme i zahteve, onako kako sam to zamislio, a to je da povežem svoju firmu koja se bavi transportom, logistikom, utovarom, sa nekom ozbiljnom proizvodnom kompanijom. Naravno, neću stati na tome, dugo godina su ovde poslovale neke firme i smenjivale se u halama, ali ova saradnja je na duge staze, upravo spremamo novu halu koja se nastavlja na ovu u kojoj je trenutno proizvodnja. Spajanjem ta dva objekta otvoriće se prosor za zapošljavanje većeg broja naših ljudi, što će biti od velike koristi lokalnoj samoupravi, meni kao vlasniku ove lokacije, a pre svega građana opštine Srbobran.

Hvala lokalnoj samoupravi, organizovanje prevoza radnika je velika stvar, pomaže firmi i radnicima, a dobra je vest i za neke druge firme koje bi trebale da dođu i sa kojima pregovaramo. Ova lokacija je idealna za proizvodnju, nalazi se na samo 3 kilometra od autoputa, završili smo trafostanicu koja je za nas bila značajna investicija, napravili smo kompresorsku stanicu i sve drugo što je potrebno. Trudim se da budem dobar domaćin, da stvorim uslove kako bismo, u ovim teškim uslovima, u našu opštinu privukli nove kompanije i da ih tu zadržimo”, objasnio je Đorđe Džekov.

Facebook Komentari