Donacija od 3 miliona za sanaciju deponije na Rajčuru

02. septembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Srbobranski Rajčur uskoro bi trebao da se oslobodi divlje deponije koja ga ruži, to će omogućiti bespovratna sredstava Pokrajinske vlade u iznosu od 3 miliona dinara, dodeljena po konkursu koji podržava projekte u oblasti zaštite životne sredine.

Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, potpisao je danas u Novom Sadu ugovor proizašao iz konkursa Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine. “Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine izdvojio je 3 miliona dinara za uklanjanje deponije na Rajčuru. Ovo je sada već peta divlja deponija koju,  zajedno sa resornim sekretarijatom ili samostalno kroz lokalni budžet, za koju dobijamo i opredeljujemo sredstva za rešavanje ovih problema, trajno uklanjamo i uređujemo dobijeni prostora. Koristim priliku da se još jednom zahvalim Pokrajinskoj vladi i Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine na kontinuiranom ulaganju u opštinu Srbobran, kao i na stalnom razumevanju na koje nailazimo kada je u pitanju rešavanje komunalnih problema, pre svega u vezi sa divljim deponijama”, rekao je Radivoj Debeljački po potpisivanju ugovora.

Ugovore je predstavnicima lokalnih samouprava uručio Nemanja Erceg, pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine. Pomenuta podrška stiže kroz konkurs koji je bio namenjen finansiranju i sufinansiranju projektnih aktivnosti za rešavanje problema neadekvatnog odlaganja otpada – sanacije i rekultivacije divljih deponija i degradiranih površina na teritoriji AP Vojvodine.

Facebook Komentari