Luka se sa Svetskog prvenstva vratio sa bronzanom medaljom

01. septembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Sport

Osvajanje trećeg mesta na Svetskom prvenstvu zasigurno je dobar povod da se čestita, da se organizuje svečani prijem i nagradi vanserijski talenat. Upravo sa tim namerama su Opština Srbobran i njen predsednik, Radivoj Debeljački, pozvali u svoje sedište Srbobranca Luku Boškovića, kadetskog reprezentativca Srbije.

Luka se tek vratio sa Svetskog vaterpolo prvenstva za kadete, održanog u grčkom gradu Volosu, doneo je bronzanu medalju u svoj Srbobran, kao i mnogo utisaka i lepih uspomena.

“Za mene poziv koji sam dobio od lokalne samouprave predstavlja čast, i hvala na čestitkama i lepim željama. Prvenstvo je bilo naporno, pripreme koje su trajale celo leto, bile su takođe teške, ali se na kraju sve isplatilo. Polufinale smo izgubili od Mađara na peterce, ali smo se vratili u meču za bronzu i uspeli da osvojimo treće mesto. Možda smo mogli i do finala, nije bilo sreće, ali ima vremena za nove pobede”, rekao je Luka Bošković u razgovoru sa predsednikom opštine Srbobran, Radivojem Debeljačkim, i članom Veća u resoru sporta, Jovicom Andrićem.

Finale je bilo blizu, sigurno je da zlatna medalja donosi mnogo više satisfakcije, ali je ipak bolji osećaj uzeti bronzu nego srebro, mišljenja je naš mladi sportista, “Kad osvojite bronzanu medalju znači da ste takmičenje završili sa pobedom, slavi se i u ekipi je dobra atmosfera, a kada uzmete srebrnu medalju, to znači da ste izgubili poslednji meč. Tada ostaje neki gorak utisak i niko se ne raduje”, sa izraženim takmičarskim stavom izjavio je Bošković.

Radivoj Debeljački je čestitao Luki vanserijski uspeh i poželeo mu dugu i uspešnu karijeru vaterpoliste. “Možemo reći da sada već imamo tradiciju da organizujemo prijeme za uspešne, mlade sportiste, da im dodatno damo na značaju, čestitamo na uspehu i poslušamo od njih da li postoji mogućnost da im na neki način pomognemo da budu još bolji, da im pružimo podršku. Ovoga puta sve čestitke idu Luki Boškoviću za sjajan rezultat na Svetskom vaterpolo prvenstvu za kadete, osvojenu bronzanu medalju, koja će biti, uveren sam, podstrek da u budućnosti stignu one još sjajnije. Ove godine smo imali više prilika da organizujemo ovakve prijeme, to nas čini srećnim i nadam se da će svi oni biti i seniorski reprezentativci Srbije. Opština Srbobran želi da bude podrška mladim, uspešnim sportistima i učinićemo sve da stvorimo dobre uslove za njihov razvoj”, kazao je Radivoj Debeljački.

Luka Bošković rođen je 2006. godine, vaterpolo je počeo da trenira u Mađarskoj, nastavio je u Novom Sadu, a trenutno je član nekadašnjeg evropskog šampiona – VK “Bečej”, za koji će od naredne sezone igrati u seniorskom sastavu.

Facebook Komentari