Prijem prvaka veseo kao i uvek

31. avgust 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola

Školska godina po pravilu počinje 1. septembra, ali najmlađi osnovci, oni koji po prvi put sedaju u školske klupe, učinili su to danas. U tri osnovne škole sa teritorije opštine Srbobran obavljen je prijem prvaka, a sutra će taj posao biti završen i u četvrtoj.

Najviše raduje informacija da je 168 đaka upisano u prvi razred, što je za 36 više nego u prethodnoj školskoj godini. Po tradiciji za njih su u školama pripremljeni programi dobrodošlice, upoznali su svoje učiteljice i nove drugare u odeljenjima, a novina je da su ih pored poklona u vidu školskog pribora i slatkiša, dočekali i potpuno novi udžbenici.

Opština Srbobran se potrudila da za sve prvačiće obezbedi besplatne knjige, o čemu je između ostalog govorila na prijemu đaka u OŠ “Vuk Karadžić”, zamenica predsednika opštine Srbobran, Milica Zarić.

“Čast mi je da budem sa vama na dan kada počinje novo poglavlje u vašim životima. Škola je nastavak onog što je započelo u vrtiću, ovde ćete steći nova znanja i veštine, upoznati nove prijatelje, ovde će se rađati prve ljubavi. Verujem da će vaše učiteljice biti dobri pedagozi, da će pomoći da postanete dobri i vredni ljudi, a vi onda učiniti da naši Srbobran, Turija i Nadalj postanu još bolje mesto za život. Od ove godine za vas pripremamo posebne poklone, u učionici vas čekaju besplatni udžbenici za prvi razred jer želimo da vam budemo podrška u školovanju. Lokalna samouprava uvek će biti uz vas, spremna da vam pomogne”, rekla je Milica Zarić u uvodnom obraćanju najmlađim osnovcima. Uz to ona im je poželela mnogo uspeha i osmeha u vremenu pred nama.

Nakon prijema prvaka u “Vuku”, isti je obavljen i u OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”, a potom i u OŠ “Petar Drapšin”. Nadaljska škola je u prvi razred primila 23 dece, u Turiji je taj broj 25, dok je u srbobranskim školama u prvi razred pošlo, 64 đaka u “Vuk Karadžić” i 56 u “Jovan Jovanović Zmaj”.

Facebook Komentari