Besplatni prsluci za veću bezbednost u saobraćaju

12. avgust 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Saobraćaj

Još jedna u nizu akcija Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran sprovedena je jutros u užurbanoj ulici pred kapijama pijace. Fluorescentni prsluci za bolju uočljivost učesnika u saobraćaju deljeni su motociklistima, biciklistima, ali i prolaznicima koji rado voze dvotočakaše iako trenutno nisu za upravljačem istih.

Savet za bezbednost saobraćaja je i ovu akciju sproveo u saradnji sa PS Srbobran, čiji su se uniformisani pripadnici potrudili da podela prsluka protekne uz minimalno remećenje saobraćaja i u bezbednim uslovima.

“Savet za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran nastavlja sa svojim aktivnostima kako bi povećao bezbednost učesnika u saobraćaju. Ovoga puta akcenat smo stavili na mopediste, motocikliste i bicikliste, podelom svetloodbojnih prsluka želeli smo da povećamo njihovu vidljivost a samim tim i njihovu bezbednost. Cilj nam je da ovakvim akcijama podsetimo građane da je veoma važno da nose ove prsluke jer time drugim učesnicima u saobraćaju postaju vidljiviji, pogotovo na mestima koja nisu dobro osvetljena ili pri lošim vremenskim uslovima. Ovakvim akcijama, koje sprovodimo tokom cele godine, trudimo se da obuhvatimo sve kategorije učenika u saobraćaju kako bi uticali na njihovu bezbednost”, rekla je povodom današnje akcije Milica Zarić, predsedavajuća Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran.

Facebook Komentari