Na kamp Crvenog krsta otputovalo 15 srbobranske dece

08. avgust 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Društvo

Crveni krst Vojvodine i ove godine je organizovao dečiji kamp u Bagremari Bačka Palanka, gde su danas ispraćena i deca sa teritorije opštine Srbobran.

Dobra saradnja opštinskog Crvenog krsta sa svim osnovnim školama opštine nastavljena je i ovom prilikom, odabrano je 15 dece, koja su od danas gosti kampa Crvenog krsta i u njemu će boraviti do 14. avgusta.

Smeštajni kompleks Bagremara pruža sve uslove za prijatan boravak, nalazi se u šumi nadomak Bačke Palanke, koja nosi naziv kao i kamp i idealno je mesto za odmor i rekreaciju u vrelim letnjim mesecima. Deca uz komforan smeštaj imaju obezbeđene redovne obroke, različite sadržaje za razonodu, organizovane radionice i druženja uz stalni nadzor odraslih, kao i dežurnog lekara.

Ovakvi i slični kampovi postaju sve više važni za decu, preokupacija učesnika kampa sa mobilnih telefona i društvanih mreža prelazi u realan život, druženje u fizičkom smislu i učestvovanje u zajedničkim aktivnostima. To pozitivno utiče na decu, pospešuje socijalnu uključenost i komunikaciju, razvija navike koje mogu pozitivno uticati i na druge segmente života, što je danas posebno važno, smatra sekretar Crvenog krsta Srbobran, Goran Radovanović.

“Program koji će deca imati u kampu uključuje i edukativnu nastavu iz domena humanitarnog rada i svega onoga što jesu obaveze i zaduženja organizacije Crveni krst. Deca školskog uzrasta sve češće se opredeljuju za volontiranje u našim akcijama, ona dolaze iz naših osnovnih škola u kojima smo sve više i češće aktivni, deci se to očigledno dopada, zato i ne čudi što ih se sve više opredeljuju za volonterizam. Veliku zahvalnost za to dugujemo i nastavnom osoblju svih naših škola, kao i direktoricama sa kojima imamo odličnu komunikaciju”, pojašnjava nam sekretar Radovanović.

On je danas ispratio decu na put, ispred OŠ “Vuk Karadžić” u Srbobranu, odakle su organizovanim autobuskim prevozom otišla put Bačke Palanke. Pre polaska deci je objasnio šta ih tamo očekuje, kakva su pravila ponašanja, a zatim im je poželeo srećan put, ugodan boravak i dobar provod.

 

Facebook Komentari