23 porodice izbeglih i prognanih dobile su sredstva za građevinski materijal

27. jul 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Izuzetno dobra saradnja lokalnog Povereništva za izbeglice i migracije, kao dela istoimenog Komesarijata Republike Srbije, sa Opštinom Srbobran, pomogla je značajnom broju građana koji su usled rata morali da napuste svoje domove i u Srbobranu pronađu novi život. Danas su još 23 potpisnika ugovora dobila ukupno 8.250.000 dinara za nabavku građevinskog materijala za adaptaciju i sanaciju kuća.

Zbog nedovoljnog broja građevinskih inženjera, odnosno zbog njihove prezauzetosti poslom, ali i zbog drastičnih skokova cena građevinskog materijala, samo potpisivanje ugovora je kasnilo, prosto je moralo doći do usklađivanja projekata sa nekim realnim stanjem na tržištu, objasnila je u uvodnoj reči Nada Šarčev, poverenik Komesarijata za izbeglice i migracije u opštini Srbobran.

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, i njegova zamenica Milica Zarić, prisustvovali su potpisivanju ugovora u Skupštinskoj sali, i tom prilikom se Debeljački obratio prisutnima poželevši im dobrodošlicu i čestitajući im na odobrenim projektima.

“Procedura koju je potrebno proći od predaje projekata do potpisivanja ugovora je duga i nimalo jednostavna. Saradnja Opštinske uprave i Komesarijata za izbeglice i migracije je dobra i zajedno smo pomogli velikom broju porodica na različite načine. Na nivou republike smo prepoznati kao lokalna samouprava koja je povukla veliki broj sredstava, kroz različite projekte do sad se u našu opštini slilo čak 1.300.000 eura u pomenute svrhe. To je zasluga i našeg poverenika, ona se jako dobro angažuje po svim projektima koji su dostupni našim građanima i ovom prilikom je javno pohvaljujem, uz naravno sve one ljude koji su uključeni u taj proces. Nadam se da ćemo i u narednom periodu, sa jednako dobrom saradnjom, uspeti da obezbedimo maksimalna sredstva dokle god su dostupni fondovi za te namene. 

Ljudi koji su mimo svoje volje, zbog rata, došli u našu opštinu i ovde pronašli sebi dom, pokazali su da su vredni, radni i sposobni, privređuju i čine našu lokalnu zajednicu boljom. Meni je iz tog razloga posebno zadovoljstvo što sam danas ovde i što po ovom pitanju možemo da pomognemo. Lokalna samouprava uvek kroz budžet obezbedi deo sredstava za ove namene i mogu da obećam da ćemo u tome ostati dosledni i u buduće, da možda obezbedimo i više sredstava za naredni period”, rekao je Radivoj Debeljački, poželevši prisutnima da bez problema realizuju dodeljene ugovore i u što kraćem roku.

Facebook Komentari