Velika ulaganja u nadaljsku školu dolaze iz više izvora

26. jul 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Iako je najmanja osnovnoškolska ustanova u opštini Srbobran, OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” može se pohvaliti zavidnim nivoom opremanja poslednjih godina, a čini se da školska 2021/22. godina prednjači po investicijama.

Sredstva u nadaljsku školu dolaze iz različitih izvora i tiču se različitih segmenata, možda pojedinačno i nisu značajna, ali su ukopno gledano zavidna. Sam objekat ove godine navršio je dve stotine godina postojanja, neračunajući nadogradnju koja je dozidana u osmoj deceniji prošlog veka, a ipak odoleva vremenu i izgleda odlično, što je zasluga kako zaposlenih tako i lokalih organa vlasti koji konstantno ulažu u održavanje.

U razgovoru sa direktoricom škole, Branislavom Stanaćev, saznali smo koji su to poslovi urađeni u proteklom periodu, za koje radove su već odobrena sredstva i čeka se početak istih, ali i koje su potrebe škole u narednom periodu.

“Masna zajednica Nadalj izdvojila je 350.000 dinara za postavljanje nove ograde u dvorištu naše škole. Takođe, projektom “Zajednici zajedno” Naftne industrije Srbije dobili smo pet miliona dinara za zamenu kotla za grejanje. To nije sve; uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i konkursa koji su sproveli, obezbeđeno je 820.000 dinara za zamenu 12 prozora na zgradi. Čak 2,7 miliona dinara upotrebljeno je za instaliranje sistema za protivpožarnu dojavu. Dodatnih 240.000 dinara iz istog sekretarijata biće upotrebljeno za opremanje kabineta za hemiju i fiziku i postavljanje novog električnog zvona. Ministarstvo prosvete i Školska uprava obezbedili su za našu školu pet kompleta digitalnih uređaja koje čine projektori i lap-top računari”, otkriva nam Branislava Stanaćev.

Školu je potrebno okrečiti, izbetonirati stazu na ulazu u zgradu, što je već dogovoreno, a pored zamene krova na starom delu zgrade, što je želja direktorice da se uradi u narednoj godini, ostao je i deo dvorišta koji je potrebno izbetonirati. Ono što je takođe lepa vest, jeste da je u završnoj fazi uređenje sportskih terena u dvorištu škole, plastičnu podlogu finansira Pokrajinski sekretarijat za sport, i isti će svečano biti otvoren već u avgustu kada se potpuno kompletira sve zacrtano, tako da će 186 đaka škole u Nadalju sa početkom školske godine imati na raspolaganju potpuno nov prostor za održavanje časova fizičkog na otvorenom.

Facebook Komentari