Ispratili smo polaznike košarkaškog kampa

16. jul 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, košarka, Lokalna samouprava

Sa parkinga sportske dvorane CST-a jutros je put planine Rudnik krenuo autobus sa 25 devojčica i dečaka, u pratnji košarkaških trenera, kako bi uzeli učešće na međunarodnom kampu “Basket Friends”, koji srbobranska deca posećuju više godina u nizu.

Na ispraćaj malih košarkašica i košarkaša po pravilu je došlo dosta roditelja, nije mala stvar pustiti dete na 7 dana, pogotovo što je nekima ovo prvi duži odlazak od kuće. Ipak, veliko poverenje roditelji imaju u trenere ŽKK “Srbobran”, Slobodana Subića i Nikolu Krgu, da će o deci savesno brinuti. To poverenje građeno je godinama kako kroz klupske, tako i druge sportske aktivnosti, uz pedagoški rad i pravilan odnos sa decom.

Učesnike kampa je došao da isprati i poželi im srećan put Jovica Andrić, član Opštinskog veća u resoru omladine i sporta. “Došao sam da pozdravim naše male košarkaše i košarkašice, da im poželim sve najbolje na kampu, uz želju da se sa Rudnika vrate kao bolji košarkaši. Opština je obezbedila besplatan autobuski prevoz, što je smatram, velika pomoć roditeljima da se smanje troškovi odlaska dece na kamp. To je prvenstveno zasluga predsednika opštine Srbobran, Radivoja Debeljačkog, na čemu sam mu, kao košarkaški trener, i lično zahvalan. Znam da moje kolege Subić i Krga misle isto, a verujem i roditelje dece, predsednik Debeljački uvek ima razumevanja za potrebe sporta u Srbobranu, i naravno košarke kao jednog od najpopularnijih sportova u našem mestu”, rekao nam je Andrić nakon što je ispratio kampere, poželevši na kraju Subiću i Krgi sreću i uspešan rad.

Košarkaški kamp “Basket Friends” se 6 godina za redom održavao u Novom Bečeju, gde je od početka Slobodan Subić jedan od trenera, a u tom radu mu se pridružio kolega Nikola Krga. Kamp je od ove godine na novoj lokaciji, planini Rudnik kod Gornjeg Milanovca, u hotelu “Kraljica” koji nudi brojne sadržaje za ugodan boravak velikih grupa sportista.

Treninge vode FIBA sertifikovani treneri: Nenad Mandić, Slobodan Subić, Nenad Đurin, Zlatko Jovanović i Nikola Krga, dok je za kondiciju zadužen kondicioni trener reprezentacije BIH Azur Sakić. Prva smena otputovala je danas, njen deo će biti 22 devojčice i 3 dečaka iz Srbobrana, uz brojne male košarkaše i košarkašice iz ostatka Srbije, regiona, ali i šireg prostora Evrope.

Polaznike kampa očekuju 2 treninga dnevno plus večernja takmičenja uz intenzivan rad na svim individualnim i timskim elementima igre, stručni rad u manjim grupama do 10 igrača. Svi polaznici košarkaškog kampa “Basket Friends” dobijaju po dolasku poklon opremu: dres, šorc i dodatnu majicu, a za pobede u takmičenjima učesnike očekuju druge vredne nagrade.

Facebook Komentari