Predstavljamo izvođače na festivalu TURIJA 22: DJ Aleksandar Marković

14. jul 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zabava

Bližimo se kraju sa predstavljanjem izvođača koji će nastupiti na prvom festivalu elektronske muzike u Turiji. Ukoliko već niste, obezbedite vaše karte na vreme i budite deo ove priče 19. i 20. avgusta na salašu Tatić.

Aleksandar Marković je tokom svog odrastanja, najviše pratio trance, tehno, house i na kraju progressive house na srpskim žurkama i festivalima kao što su Exit i Love Fest. Počeo je kao veliki fan trance-a i progresiva, a kasnije se upoznao sa tehnom, house-om i deep house-om. Pokušava da sve ovo spoji u svoju muziku, pomalo od svega rekao bi on. Veoma je osetljiva osoba, tako da smatra da ono što pravi u svojim DJ setovima je zapravo ono što trenutno oseća.

Počeo je da istražuje oko DJ opreme, klavira, softvera sa 16 godina, i posvetio se, između ostalog, i tome da nauči umetnost savršenog miksanja, osmišljavajući na svoj način kako da uradi određene stvari i učini svoje DJ setove zanimljivijim. Jednog dana na internetu je pronašao radio emisiju “A state of trance“ Armina Van Buurena, koja je za njega bila kao ostvarenje sna. Toliko je bio inspirisan trance muzikom iz tog doba, što ga je potom nagnalo da još više radi na veštini miksanja. Na kraju je naišao na Resident DJ podcast od Hernana Cattanea, koji ga je privukao da još više zavoli progressive house, i do danas ne prestaje da ga inspiriše.

Tokom 2013. godine počeo je da nastupa u malim klubovima u Šapcu, a nakon što se preselio u Novi Sad zbog studija, otvorile su mu se nove prilike da nastupa i u nekim klubovima u Novom Sadu. 2018. godine, pridružio se svom kolegi DJ-u Igoru D. na nekoliko zanimljivih žurki za organizaciju Progressivna Suza, u Novom Sadu, Beogradu. Priča se još više razvila kada je svake druge nedelje, bio jedan od domaćina podkasta Progressive Tales sa Igorom D.

Na proslavi prvog rođendana Progresivne Suze, 2019. godine, bio je deo line up-a u poznatom beogradskom klubu DOT.

Ulaznice za festival su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, po ceni od 1.199 dinara za regularnu dvodnevnu kartu, 1.499 dinara za komplet ulaznice sa kamp mestom, a prodaju se i jednodnevne ulaznice po ceni od 799 dinara.

Za više informacija pratite oficijalni event.

www.progresivnasuza.com

Facebook Komentari