Crveni krst aktivan i tokom praznovanja Petrovdana

13. jul 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Dok je većina Srbobranaca jučerašnje poslepodne i veče provodila u opuštanju i zabavljajući se, neke službe i organizacije brinule su o njihovoj bezbednosti i zdravlju. Uz one kojima je to profesija, svrstali su se volonteri Crven krsta obavljajući dva zadatka.

Tokom celog dana na Trgu slobode je dežurala ekipa Hitne medicinske pomoći u sadejstvu sa sertifikovanim predavačima Prve pomoći, koji dolaze iz srbobranske organizacije Crveni krst. Dve Nataše, Kajić i Golub, su bile spremne da pomognu u svakoj nepredviđenoj situaciji, do kojih može doći na masovnim skupovima, poput proslave Petrovdana u Srbobranu. Veče je proteklo u miru, bez potrebe za intervencijama, na zadovoljstvo svih prisutnih.

Srbobranci su i u slavlju pokazali svoju humanu crtu. U vremenu od 16 do 19 časova je u ulici Zmaja Jove, zatvorenoj za saobraćaj, bilo parkirano vozilo Zavoda za transfuziju krvi, popularno nazvan transfuziomobil, gde su šetači u pauzi mogli da daju krv i tako pomognu da se spase nečiji život. Pomoć u radu medicinskom osoblju u mobilnoj laboratoriji pružali su aktivisti Crvenog krsta. Iako je postojala želja većeg broja ljudi da doniraju krv, dosta njih je moralo biti odbijeno, jeste da praznično raspoloženje ide uz alkohol, ali ista supstanca u krvi nije poželjna. Ipak bilo je i onih posetilaca koji su ispunjavali stroge uslove i prikupljena je određena količina dragocene tečnosti.

Humanost se iskazuje na svakom koraku.

Facebook Komentari