Vojska Srbije dobila je kancelariju u Srbobranu

12. jul 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Trg slobode na Petrovdan posetiocima nudi raznovrsnu ponudu artikala i usluga, ipak jedan se štand značajno razlikuje i smešten je tik uz šetalište u Svetosavskoj ulici. U pitanju je informativni pult Vojske Srbije za koju je današnji dan u Srbobranu od velikog značaja.

Pored toga što su pripadnici vojne odbrane naše zemlje izašli među građane, da ih informišu o prednostima koje daje dobrovoljno služenje vojnog roka, oni su na Petrovdan došli u Srbobran kako bi i svečano otvorili kancelariju Centra Ministarstva odbrane (CMO) za opštinu Srbobran.

Kako je prostor za kancelariju obezbedila lokalna samouprava, a istu je i opremila, štand VS posetila je delegacija Opštinske uprave na čelu sa Radivojem Debeljačkim. Uz predsednika opštine Srbobran došla je Milena Alargić, predsednica SO Srbobran, kao i članovi Opštinskog veća Julkica Popović i dr Ilija Gazepov. Dočekao ih je potpukovnik Dragan Dimoski, načelnik Centra vojne odbrane Novi Sad.

Zajedno su se uputili u zgradu Centra za socijalni rad, gde je smeštena kancelarija CMO, kako bi svečano bila otvorena. Potpukovnik Dimoski zamolio je predsednika opštine Srbobran, Radivoja Debeljačkog, da preseče crvenu vrpcu i tako označi početak rada. Dimoski je priliku iskoristio da Debeljačkom uruči i skroman poklon, maskirni kačket Vojske Srbije, kao uspomenu na današnji svečani trenutak.

“Izuzetno mi je drago što smo došli do ovog trenutka, kada posle obavljanja svih pripremnih radnji, možemo da otvorimo kancelariju Vojske Republike Srbije, odnosno Ministarstva odbrane u našem Srbobranu. Mislim da je lokacija dobra, nalazi se u samom centru, samim tim je dostupna i vidljiva svima. Očekujemo da dosta mladih ljudi dolazi ovde, na mesto gde će dobiti prave informacije o služenju vojnog roka, ali i da rešavaju druge administrativne stvari koje se tiču vojske. Zajedničkim snagama smo odgovorili zadatku i tako uspeli da dobijemo funkcionalne i lepe prostorije koje će koristiti  Vojska Republike Srbije i naši građani”, rekao je u svom obraćanju Radivoj Debeljački, poželevši na posletku uspešan rad CMO u novim prostorijama.

Potpukovnik Dragan Dimoski uputio je reči zahvalnosti Debeljačkom, uz ocenu da je podrška koju vojsci daje Opština Srbobran kontinuirana, i dodao da se nada nastavku saradnje u budućnosti još snažnije i intenzivnije.

 

“Zajedničkim zalaganjem i trudom uspeli smo da osposobimo, opremimo i obezbedimo uslove za rad kancelarije Ministarstva odbrane. Na ovom mestu pružaće se sve informacije i usluge građanima opštine Srbobran, ali ovo ne bi izgledalo ovako dobro da, pre svega, nismo imali podršku odgovornih lica u lokalnoj samoupravi, posebno predsednika Opštine Srbobran Radivoja Debeljačkog. I nama koji ćemo voditi kancelariju, i građanima koji će je posećivati, rad će biti znatno olakšan, s ciljem da efikasnije i brže pružimo usluge iz nadležnosti Centra Ministarstva odbrane Novi Sad”, rekao je potpukovnik Dimoski.

Referent kancelarije CMO u Srbobranu je Boško Popović.

Facebook Komentari