Šampion je AGROMAUS

10. jul 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Završena je sinoć i treća sportska manifestacija na Trgu republike, 6. Memorijal “Milenko Genčić” turnir u uličnom fudbalu 3 na 3, dobio je šampione za 2022. godinu u kategorijama petlića, pionira i seniora, a imamo i nove osvajače takmičenja u šutiranju penala.

Ovogodišnje izdanje turnira u uličnom fudbalu je trajalo 12 dana, uz učešće 41 ekipe. Po rečima organizatora iz Centra za sport i turizam i Opštinske uprave, ovo je bio najbolje organizovani letnji turnir do sad, po prikazanom fudbalu sigurno najkvalitetniji, a posebno se tu naglašava takmičenje za decu, koja su pokazala veliku ozbiljnost u svojim nastupima.

Poslednjeg dana turnira igranu su finala u sve tri konkurencije, kao i mečevi za treća mesta, ali i jedna revijalna utakmica koja je bila veliko iznenađenje i pobrala puno aplauza. Podeljeni u dva tima, crvene i bele, zaigrali su utakmicu momci, korisnici dnevnog boravka Udruženja za pomoć MNRO “Biser”. Na radost publike, a i samih aktera ovog susreta, viđen je zanimljiv meč sa puno želje da se pobedi, postigne gol i nadigra protivnik, sa obe strane, ipak beli ubedljivo trijumfuju. Bez razlike, organizatori su nagradili obe ekipe majicama koje će ih sećati na učešće u takmičenju.

Kada je u pitanju takmičenje u uzrastu petlića, najdominantnija ekipa je i osvojila turnir, a to su “Eliminatori”. Ipak, veliki otpor su im u finalu pružili dečaci iz tima “Rick’s-Demax-Naša priča”, ali na kraju su oni bili nagrađeni srebrom, dok su u borbi za treće mesto bolje prošli “Najbolji ortaci”, osvojivši bronzana odličija. Za najboljeg strelca takmičenja proglašen je Vuk Ornjakov, a priznanje namenjeno najboljem igraču pripalo je Todoru Brankovu, obojica članovi šampionskog tima “Eliminatori”. U ovom uzrastu su tri najbolje ekipe uz pehare, medalje i zahvalnice, dobile i vredne nagrade. Ringišpil “Vargas” je poklonio 35 besplatnih vožnji osvajačim turnira, 25 drugoplasiranima, i 15 trećeplasiranoj ekipi. Nagrade kojima su se dečaci iskreno obradovali.

Kod pionira je očekivano, u skladu sa godinama i znanjem, prikazan za nijansu ozbiljniji fudbal. Nakon velike borbe u finalu naslov šampiona osvaja ekipa “KSTR Raf”, drugo mesto osvaja “Autoservis Ađanski”, dok su nakon meča za treće mesto slavili su dečaci okupljeni oko imena “Istrebljivači”. Milan Vidić je nagrađen priznanjem najbolji strelac, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen William Millwood. Interesovanje publike za ovo takmičenje nije bilo manje od onog u seniorskoj konkurenciji, na ogradi oko terena nije bilo mesta, publika je čak stajala u dva-tri reda kako bi gledala završne mečeve.

Vrhunac finalne večeri bili su susreti seniorskih ekipa, nakon utakmice za treće mesto slavila je ekipa “Index house”, nagrađena bronzanim medaljama peharom i novčanim iznosom od 15 hiljada dinara. U finalnom susretu seniora slabije izdanje imali su momci iz tima “Zotrix Raletovi omladinci”, njima je pripalo srebro i utešna nagrada od 30 hiljada dinara. Šampion 6. izdanja Memorijal “Milenko Genčić” je ekipa “Agromaus”, učesnik svih fudbalskih turnira naše opštine od njihovog osnivanja. Ova ekipa je odbranila naslov prvaka u seniorskoj konkurenciji potpuno zasluženo, momci su nagrađeni zlatnim medaljama, naravno i peharom, a pripala im je i novčana nagrada u iznosu od 120 hiljada dinara. Za najboljeg strelca je proglašen Nikola Savin, a najbolji igrač turnira je Savo Klipić.

Takmičenje koje je pratilo turnir u poslednjih nedelju dana, šutiranje penala, po pravilu je privuklo dosta učesnika. Podeljeni u konkurencije devojaka i momaka danima su učesnici dokazivali svoju preciznost, ali je tek njih desetak uspelo da dođe do finalne večeri. Na posletku samo je dvoje moglo da pobedi i osvoji po jedno letovanje u Sutomoru, a to su uspeli Jovana Mirosavljević i Dejan Ilić.

Sve nagrade su uručivali organizatori turnira: Jasmina Stankov, Milica Karan, Sanja Dunđerski, Slobodan Subić, Jovica Andrić i Todor Šimpraga, dok je šampionski pehar seniorskoj ekipi došao da uruči i momcima čestita na naslovu prvaka, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački. Utiske o ovom, trećem sportskom turniru za redom, mogli smo čuti od samih organizatora, a prvi je govorio član Opštinskog veća u resoru Sport i omladine, Jovica Andrić.

“Za nama je gotovo dva meseca predanog rada oko pripreme, organizacije i vođenja samih sportskih turnira. Kada vidim koliko je ljudi gledalo ta takmičenja, koliko je timova i pojedinaca učestvovalo, posebno koliku je pažnju to privuklo kod dece, vredelo je svega uloženog. Ja sam prezadovoljan, organizacija je bila na visokom nivou, takođe je po kvalitetu ekipa i takmičenja ovogodišnje izdanje Memorijala ‘Milenko Genčić’ najbolje do sad. Čestitam osvajačima prva tri mesta u svim konkurencijama, čestike ekipi ‘Agromaus’, posebno mi je drago što je to naša ekipa. Ove godine smo imalu tu sreću da prvoplasirana i trećeplasirana ekipa budu iz opštine Srbobran, i ovim putem im od srca čestitam na plasmanu. ‘Milenko Genčić’ je gotovo sigurno najatraktivniji turnir tog tipa u širem okruženju, to nije samo naša ocena već i ekipa koje učestvuju, na šta smo ponosni, rekao je po završetku finala Jovica Andrić, uz ocenu da je ovogodišnji turnir podignut za stepenik više u svakom smislu, kao i da će on uz svoje kolege Slobodana Subića i Todora Šimpragu, dati sve kako bi se naredne godine sve dodatno unapredilo.

Sa njim se složio Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam opštine Srbobran, naglašavajući da je tim koji radi na organizaciji svih sportskih manifestacija dobro uigran, i da se to ne menja ni kad se timu pridruže novi članovi. On kaže da sistem odlično funkcioniše i da iz toga proizailazi sve ovo u čemu nedeljama uživaju posetioci manifestacija.

“Mislim da je publika uživala tokom ovih 12 dana turnira, posebno je večeras bilo mnogo ljudi, navijalo se u svakom napadu na svakom susretu. Ono što nas svake godine iznenadi je sa koliko elana i požrtvovanja deca ulaze u ovo takmičenje. To je za svaku pohvalu i mislim da je pokazatelj značaja ovog ali i drugih takmičenja koja organizujemo tokom godine. Rad na popularizaciji rekreativnog sporta daje plodove, ono što je pre više godina pokrenuo Todor Šimpraga, do danas smo zajednički unapređivali i mišljenja sam da su svi zadovoljni, publika i učesnici, a uz njih i mi. Zahvaljujem se celoj ekipi koja je nosila ovaj turnir na svojim plećima, počevši od sudija, do devojaka koje vredno rade na organizaciji svih dnevnih dešavanja. Najveći deo obaveza tokom trajanja turnira upravo one preuzimaju na sebe, u stalnoj su komunikaciji sa učesnicima već mesec dana svakodnevno, vode zapisnički sto i sve što uz taj posao ide, devojke rade besprekorno, zbog čega sam im iskreno zahvalan i čestitam im na dobro obavljenom poslu”, poručio je sa Trga republike Slobodan Subić.

Za mnogo više foto utisaka sa finalne večeri pogledajte galeriju slika na našoj facebook stranici SrbobranDanas.rs.

Facebook Komentari