Prijem za najbolje đake generacije

30. jun 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Škola

Kako tradicija nalaže, za najbolje učenike među maturantima iz sve četiri osnovne i jedne srednje škole, predsednik opštine Srbobran organizuje prijem. Radivoj Debeljački je danas ovu grupu istaknutih mladih pojedinaca dočekao u svom kabinetu gde im je uručio vredne poklone i čestitao im na zvanju “Đak generacije”.

Za sticanje ovog zvanja bio je potreban dugotrajan rad, zato vreme posvećeno predanom učenju i treba nagraditi, ali i isticati kao najbolji primer u našoj sredini. Tim rečima pohvalio je dobitnike Vukove diplome predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, a zatim im zajedno sa Julkicom Popović, članicom Opštinskog veća, uručio tablet računare, knjige i olovke sa monogramom Opštine Srbobran.

“Časti mi je što razgovaram sa vama, vi ste najbolji u svojim školama i zaslužujete sve čestitke za postignuto. Izdvojili ste se među puno đaka koji su postigli sjajne rezultate na mnogim takmičenjima, među đacima koji su stigli do diplome ‘Vuk Karadžić’, što me čini veoma ponosnim. Na lokalnoj samoupravi je da sve to podrži, da u skladu sa mogućnostima budemo vama na usluzi, kao i da generacijama koje dolaze obezbedimo još i bolje uslove za rad i učenje. Moja posebna želja je da se kada okončate proces obrazovanja vratiti u svoj grad, jer je to ključ uspeha u budućnosti. Trudićemo se da kroz neka finansijska rešenja dalje pomažemo učenike, a od ove godine učinili smo novi iskorak i svim đacima prvacima obezbedili besplatne udžbenike. Imamo dobru saradnju sa rukovodstvima škola, slušamo njihove sugestije i tako sve ustanove iz godine u godinu činimo boljim”, reči su koje je na prijemu svojim gostima uputio Debeljački.

Na prijem su pozvani i njemu su prisustvovali sledeći učenici:

  • Anja Kovačev, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” odeljenje na srpskom nastavnim jeziku
  • Krištof Varnju, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”odeljenje na mađarskom nastavnim jeziku
  • Anja Banković, OŠ “Vuk Karadžić”
  • Marija Medurić, OŠ “Petar Drapšin”
  • David Ćurčić, OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”
  • Jovana Grabež, Gimnazija i srtučna škola “Svetozar Miletić”, odeljenje opšteg smera gimnazije
  • Aleksandra Čobanov, Gimnazija i srtučna škola “Svetozar Miletić”, smer modni krojač.
Facebook Komentari