Nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja

29. jun 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca

U PU „Radost“ Srbobran završen je upis dece za 2022/2023. godinu. Trenutno je u toku potpisivanje ugovora za celodnevni boravak i trajaće do 06.07.2022. u centralnom objektu PU „Radost“ Srbobran, ul. Jovana Popovića 9.

Ugovore potpisuju roditelji/zakonski zastupnici i dece koja već pohađaju vrtić i novoupisane dece. Ukupan broj dece koja će od septembra pohađati vrtić je 433, od toga 249 u poludnevnom boravku i 184 u celodnevnom boravku.

Novina od septembra jeste otvaranje celodnevnog boravka u vrtiću „Pepeljuga“ u Turiji, na osnovu ispitivanja potreba roditelja. Tako da od 2022/2023. godine celodnevni boravak biće u 3 vrtića u Srbobranu: „Snežana“, „Bambi“ i „Čuperak“, ali i u Turiji vrtić „Pepeljuga“ i u Nadalju vrtić „Bubamara“.

“Od septembra 2022. godine u našoj ustanovi počinje primena novog programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja – „Godine uzleta“. Ovaj program ističe značaj prostora kao inspirativnog okruženja za igru, istraživanje i učenje, kvalitet odnosa koje dete gradi sa vršnjacima i odraslima i saradnju sa roditeljima i lokalnom zajednicom. U skladu sa tim, u našim vrtićima su već počele promene unutrašnjeg prostora i dvorišta, razvijanje projekata sa decom uz poziv roditeljima da se uključe. Predškolski uzrast je ključan u razvijanju sposobnosti za celoživotno učenje, a to su – samopouzdanje, otvorenost, radoznalost, istrajnost, otpornost i kreativnost. Na nama je da im to omogućimo.

Ovom prilikom podsećamo roditelje čija su deca rođena u periodu od 1. marta 2016. do 28. februara 2017. godine da su dužni da upišu svoje dete u vrtić radi pohađanja Pripremno predškolskog programa, koji je po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja obavezan, te da ukoliko do sada nisu, dođu u našu ustanovu da upišu dete”, rekla je ovim povodom direktorica PU “Radost”, Biljana Bajić.

Facebook Komentari