Održano Pokrajinskog prvenstva u sportskom ribolovu za osobe sa invaliditetom

26. jun 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Retke zrake sunca, u suboti za nama, kvalitetno su iskoristili sportski ribolovci nadmećući se u okviru Pokrajinskog prvenstva za osobe sa invaliditetom.

Čak 12 opštinskih organizacija, članica Sportskog saveza invalida Vojvodine, došlo je u  Srbobran, gde je domaćin takmičenja bilo Društvo za sport i rekreaciju invalida Srbobran. Ekipe su došle iz Kikinde, Zrenjanina, Pančeva, Bele Crkve, Stare Pazove, Inđije, Kule, Vrbasa, Novog Sada, Bačke Palanke i Sombora, a svaki tim je brojao po 4 takmičara, tri muškarca i jedna žena.

Udice su zabačene u Veliki bački kanal u 9.00 časova i sva riba izvađena do podneva ušla je u krajnji rezultat. Nakon merenja izlovljene ribe takmičari su se uputili na zajednički ručak, gde su saopštena imena najuspešnijih pojedinaca i ekipa, istima su uručeni pehari i medalje od strane Milorada Ćilibarde, predsednik Sportskog saveza invalida Vojvodine, kao organizatora prvenstva.

Predrag Nićin, predsednik Društva za sport i rekreaciju invalida Srbobran, zahvalio se kao domaćin svim učesnicima Pokrajinskog prvenstva i pozvao ih da ponovo dođu u Srbobran, jedno od najlepših i najomiljenih mesta za ribolovce širom Vojvodine. “Mi smo, kao Srbobranci, počastvovani da budemo domaćini ovom takmičenju svake godine. Uslovi za pecanje su bili idealni, zahvaljujući ‘Vodama Vojvodine’ pista je dobro pripremljena, uz sunčano prepodne i mirnu površinu vode, iskoristili smo to na najbolji način i taman završili takmičenje pre početka nevremena”, kaže nam Predrag Nićin, napominjući da je na posletku ipak potrebno samo malo sportske sreće.

Pobednici po sektorima sa gramažom ulovljene ribe:

I sektor

  1. mesto Vlatko Čapela (B. Palanka) 3135 g
  2. mesto Timotije Popović (Srbobran) 1640 g
  3. mesto Milan Petrović (Pančevo), 1425 g.

II sektor

  1. mesto Jovan Kožik (Zrenjanin) 3000 g
  2. mesto Tibor Vujković (Vrbas) 2925 g
  3. mesto Branko Bobaček (B. Palanka) 2490 g.

III sektor

  1. mesto Antal Jaškov (Zrenjanin) 2315 g
  2. mesto Valter Setorić (Kikinda) 1560 g
  3. mesto Dane Smiljanić (B. Palanka) 1470 g.

IV sektor

  1. mesto Mirjana Karać (Srbobran) 1105 g
  2. mesto Veselinka Lazić (B. Palanka) 1100 g
  3. mesto Nada Ličina (Kula) 1050 g.
Facebook Komentari