Dečaci iz Turije na turniru Odbojkaškog saveza Srbije (video)

23. jun 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Odbojka

Prestonica Srbije bila je 18. juna mesto okupljanja za 450 dečaka iz 26 gradova, opština i sela sa cele teritorije republike, a koje vezuje ljubav ka istom sportu, odbojci. Odbojkaški savez Srbije i grad Beograd organizovali su turnir na platou Savske promenade, u okviru Beograda na vodi, na kojem su učestvovali i dečaci Odbojkaškog kluba “Mladost” iz Turije.

Svrha ove manifestacije je bila popularisanje muške odbojke i promovisanje projekta “Odbojka zove – moj prvi smeč”, koji Odbojkaški savez Srbije sprovodi već drugu godinu. Od samog početka OK “Mladost” iz Turije je uključen u ovaj projekat zahvaljujući poverenju Odbojkaškog saveza Srbije.

Subota je bila zamišljena tako da se na jednom mestu okupi što više dečaka, polaznika projekta, da se druže, takmiče i upoznaju sa svojim vršnjacima iz cele Srbije, otkriva nam predsednik Odbojkaškog kluba “Mladost” iz Turije, Aleksandar Jojkić. “Rezultat na ovom turniru je bio u drugom planu. Sam turnir su posetili seniorski reprezentativci naše zemlje i u jednom vrlo spontanom druženju sa dečacima, verovatno ih vezali za ovaj prelepi sport, za ceo život. Prevoz autobusom do Beograda je obezbeđen zahvaljujući razumevanju predsednika opštine, Radivoja Debeljačkog. Ovim putem OK ‘Mladost’ izražava svoju zahvalnost za taj gest. Iskreno se nadam da ćemo od septembra treninge sa decom proširiti i na Srbobran, pošto je sad već evidentno da postoji interesovanje dečaka za bavljenje ovim sportom o u najvećem mestu naše opštine”, kaže Aleksandar Jojkić.

Posebna zanimljivost, vezana za OK “Mladost”, a malo ko je zna, da je klub nastao pre 75 godina. Iako je Turija, i te 1947. godine, bila mala seoska sredina, odbojka se organizovano trenirala i igrala, što svrstava ovaj klub u jedan od najstarijih odbojkaških organizacija u zemlji.

Facebook Komentari