B TIM je osvajač turnira u basketu

18. jun 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Petodnevni basket trurnir 3×3 u Srbobranu je završen sinoć u fantastičnoj atmosferi, titulu najboljih odnelu su momci pod imenom B TIM, energični Radovan Babić, munjeviti Strahinja Zelić i maestralni Igor Šijačić koji je proglašen za MVP-a turnira, što i jeste bez konkurencije.

Poslednje basket veče u nedelji otpočelo je četvrtfinalnim duelima, nakon kojih su se izdvojili timovi MENJAČNJICA ALEKSANDRA, B TIM, PG STANIŠIĆ i NEKI NOVI KLINCI. U prvom polufinalu B TIM se susreo sa ekipom NEKI NOVI KLINCI, dok je PG STANIŠIĆ ubedljivo dobio meč protiv MENJAČNJICE ALEKSANDRA i čime sebi obezbeđuje finale. Ekipa u sastavu: Jovica Andrić, Aleksandar Srdanov, Nikola Babić i Strahinja Momčilović, kao da se istrošila u polufinalu, gde Srdanov nije promašivao sa distance, tako da u finalu nisu mogli ravnopravno da se suprotstave Šijačićevom B TIM-u. Ipak viđen je odličan basket u duelu braće Babić, bolji su podigli pehar prvaka Srbobrana i uz veliku podršku publike trijumfalno slavili.

Posebnu draž turniru dalo je prateće takmičenje u šutiranju trojki, koje je u tesnom finalu osvojila Dunja Kulačin. Članica jedine ženske ekipe na basket turniru je u finalnoj seriji pogodila neverovatnih 7 puta iz 10 pokušaja, tako pobedivši Aleksandra Srdanova koji je ostao na 5 pogodaka i Uroša Madžgalja sa 6. Uroš je u kvalifikacijama uspeo da pogodi čak 8/10, ali je u finalnoj seriji malo slabije šutirao. Dunji je za ovaj uspeh pripala novčana nagrada od 10 hiljada dinara.

Pored pehara i medalja, novčane nagrade dobili su i tri prvoplasirane ekipe u basketu 3×3. Prvo mesto je nagrađeno sa 20 hiljada dinara, drugo sa 10, a treće sa 5 hiljada. U borbi za treću poziciju NEKI NOVI KLINCI predvođeni Stefanom Jokanovićem, najboljim igračem u generaciji 2006, poraženi su od ekipe MENJAČNJICA ALEKSANDRA, tako da su bronzane medalje poneli Nikola Krga, Igor Poljak, Slobodan i Aleksandar Subić.

U retkoj prilici gde je pored organizacije turnira u njemu i učestvovao, Slobodan Subić, direktor CST-a, bio je trostruko zadovoljan. Ne samo da je celokupna manifestacija bila velika i uspešna, nego je i njegova ekipa ponela jednu od medalja, a posebno je bio srećan što je devojka koju trenira u Ženskom košarkaškom klubu “Srbobran”, bila najbolja u šutoranju trojki.

“Ideja da napravimo celonedeljni turnir u basketu se pokazala kao odlična. U pet takmičarskih kategorija, po dve za dečake i devojčice, i jednu za seniore iz opštine Srbobran, smo imali preko trideset ekipa. Sve one, sem par dečijih, su bile iz našeg mesta. Takmičenje u šutiranju trojki privuklo je gotovo pedeste učesnika, što su sve zajedno činjenice na koje sam ponosan. Jedanaest seniorskih ekipa se nadmetalo pet dana, i mislim da je na kraju, apsolutno zasluženo, pobedila ekipa B TIM. U ime cele organizacije turnira zahvaljujem se učesnicima, publici koja se svake večeri skupljala oko terena u velikom broju, čak iznenađujuće velikom. Naravno, zahvalnost ide i ekipi koja je uz mene, Jovicu Andrića i Todora Šimpragu, radila na pripremi turnira, ali se trudila da i njegova realizacija bude ovako dobra”, kratko je prokomentarisao Subić. On se zahvalio i Opštini Srbobran koja je pokrovitelj svih prolećnih i letnjih turnira.

Već 27. juna startuje novo sportsko takmičenje na Trgu republike, 6. Memorijal MILENKO GENČIĆ, turnir u uličnom fudbalu 3 na 3.

Galeriju fotografija sa finalne večeri takmičenja možete pronaći u facebook galeriji SrbobranDanas.rs.

Facebook Komentari