Oni su donirali krv više od 100 puta

17. jun 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Kako bi nagradio najistrajnije davaoce krvi, one najvernije humanitarce koji su nesebičnost iskazali po 100 puta, Crveni krst Srbobran je u svojim prostorijama upriličio mali prijem na kom su pojedincima uručena priznanja i pokloni.

Dočekao ih je sekretar lokalne organizacije CK, Goran Radovanović, zahvalio im se na tome što su godinama predani dobrovoljnom davalaštvu krvi, što svojim darom pomažu rad zdravstvenih ustanova širom Vojvodine i tako spašavaju živote svojih sunarodnika. “Ovo danas je, iako skromno, proizvod naše želje da vam pokažemo koliko vaše doniranje krvi znači celokupnoj zajednici pa i šire. Vi ste primer koji svi mi treba da sledimo, na vas da se ugledaju mlađe generacije, i zato vam danas uručujemo ova priznanja i male poklone, kako bi ste znali da istinski cenimo vašu nesebičnost”, rekao je u uvodnoj reči Radovanović, posebno istakavši Segi Tibora sa 126, i Tot Andraša sa 125 davanja krvi.

Okupljenima se obratio i dr Ilija Gazepov, član Opštinskog veća zadužen za oblasti ekologije, socijalne zaštite, unapređenja položaja penzionera i verske zajednice. “Danas sam ovde u svojstvu zamenika predsednika opštine Srbobran. Radivoj Debeljački nije mogao da dođe zbog drugih obaveza, ali vam u njegovo ime i ime celokupne opštine Srbobran upućujem pozdrave i veliku zahvalnost za ono što radite. Ja sam takođe davalac krvi, više od 35 puta sam davao, s toga razumem vaše motive. Mislim da ne postoje reči kojima se može opisati ovo što činite, ništa vrednije ne postoji od tog humanog čina, kad dajete deo sebe bez pitanja kome će biti prosleđeno, važno je samo da se pomogne. Za mene su dve stvari važne u životu, pomagati kad god sam u mogućnosti, i drugo posvetiti vreme ljudima koji ga zaslužuju. Vi radite obe te stvari istovremeno. Drago mi je da sam u društvu takvih ljudi”, u svom obraćanju kazao je dr Gazepov, pozivajući ih da nastave sa iskazivanjem humanosti i u buduće.

Zatim je sekretar Radovanović uručio zahvalnice i poklone, svakom pojedinačno čestitajući i zahvalivši se. U ovom malom društvu odabranih nalaze se: Vladimir Branković, Radoslav Došlov, Milan Filipović, Dragan Ikrašev, Ferenc Rajda, Tibor Segi, Andraš Tot, Radoslav Vukčević, Zoran Radivojević, Dragan Radosavljević, Jožef Deker i Saša Miković. Zahvalnicu je primio i dr Ilija Gazepov, ispred Društva za borbu protiv šećerne bolesti “Plavi krug”, za dugogodišnju uspešnu saradnju na brojnim akcijama i manifestacijama.

Nakon svečanog dela prijema, upriličena je zakuska za sve prisutne, gde su davaoci krvi mogli da se druže i razgovaraju u opuštenijoj atmosferi, jer kako je više puta danas naglasio sekretar Crvenog krsta, -Ovo je njihova kuća.

 

Facebook Komentari