NIS i „Zajednici zajedno 2022“: Podrška natalitetu i očuvanju reproduktivnog zdravlja

17. jun 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Vodeći se idejom da je dugoročno ulaganje u zdravlje ključno za kvalitetan razvoja društva, kompanija NIS raspisuje konkurs „Zajednici zajedno 2022“ koji je posvećen temi povećanja nataliteta i očuvanju reproduktivnog zdravlja.

U ove svrhe, NIS je izdvojio sredstva u iznosu od 118,5 miliona dinara za podršku porodicama u procesu vantelesne oplodnje, kao i za nabavku specijalizovane medicinske opreme u cilju poboljšanja uslova za rad u zdravstvenim ustanovama. Na ovaj način, kompanija nastavlja sa pružanjem podrške ustanovama koje su od vitalnog značaja za unapređenje kvaliteta života svih građana naše zemlje.

Programom je obuhvaćeno 13 lokalnih zajednica: Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Kikinda, Zrenjanin, Kanjiža, Srbobran, Žitište, Novi Bečej i Veliko Gradište.

Prijave za ovogodišnji konkurs programa „Zajednici zajedno“ počinju 17. juna i traju do 26. avgusta tekuće godine, a svi uslovi i propozicije nalaze se na sajtu www.nis.rs. O projektima koji će biti podržani odlučuje Komisija za izbor projekata, a rezultati konkursa biće objavljeni tokom oktobra tekuće godine.

Dodatna informacija:

„Zajednici zajedno” je program društvene odgovornosti, koji kompanija NIS realizuje 14 godina zaredom u saradnji sa partnerskim opštinama i gradovima širom Srbije. Do sada je putem ovog programa, u cilju podrške razvoju lokalnih zajednica uloženo oko 1,5 milijardi dinara i realizovano više od 1000 projekata. Od ove godine spisku partnerskih gradova i opština pridružuje se i Veliko Gradište, čime NIS nastavlja da proširuje krug prijatelja i partnera među lokalnim zajednicima u našoj zemlji.
Osim toga, NIS pod sloganom „Budućnost na delu“ već godinama podržava projekte od značaja za mlade, ulaže sredstva za unapređenje obrazovne infrastrukture, popularizaciju nauke, kulture i umetnosti, doprinosi poboljšanju uslova za rad i boravak u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite i ulaže sredstva za projekte u oblasti zaštite životne sredine. Od 2009. godine NIS je u te svrhe izdvojio više od 4 milijarde dinara.

Facebook Komentari