Spajanjem dve manifestacije dobili smo jednu veću i bolju

12. jun 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zabava

Spajanje dve tradicionalne manifestacije Traktorijade i Kotlićijade pokazalo se kao dobra odluka, čemu su juče mogli da posvedoče brojni posetioci, takmičari i izlagači, kraj srbobranskog Hipodoma.

VII Traktorijada u organizaciji istoimenog civilnog društva, i IX Kotlićijada koju priprema Udruženje “Citadela”, otpočeli su svečanim defileom pedesetak traktora kroz Srbobran, a zatim je počelo okupljanje na proplanku kraj trkališta. Kuvanje kotlića počelo je u 15.00 časova, zabavni program je već uveliko otpočeo, a brojna takmičenja koja prate ove dve manifestacije zanimala su većinu prisutnih, od najmlađih do najstarijih.

Čast da svečano otvori skup pripala je Radivoju Debeljačkom, predsedniku opštine Srbobran, koji je pozdravio prisutne, a posebno brojne goste koji su došli sa raznih strana.

“Zadovoljstvo mi je što vidim da iz godine u godinu Traktorijada i Kotlićijada napreduju, da raste broj učesnika i gostiju koji posećuju ove manifestacije, a naša je obaveza da na još bolji načim brinemo o svim manifestacijama jer one čine identitet našeg mesta. One sklapaju jedinstvenu sliku o Srbobranu, formiraju ponude koje možemo pružiti našim sugrađanima i svim gostima Srbobrana, Turije i Nadalja. Zato nam je važno da svi događaji ove vrste budu iz godine u godinu sve bolji”, rekao je Debeljački ovom prilikom.

Uz predstavnike opštine Srbobran manifestacijama su prisustvovali i Robert Otot, zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i Viktor Molnar, zamenik direktora Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede.

Čak 33 ekipe su se obrele u kuvanju kotlića, pored brojnih domaćih takmičara bili su prisutni i kuvari iz Kule, Kupusine, Janošhalme i drugih mesta. Ipak najbolji su bili lokalni gurmani, ekipa “Tuk Plus” skuvala je najbolje ocenjen paprikaš, rekao je stručni žiri, drugi su bili “Ravnogorci”, dok su gosti iz Janošhalme ocenjeni kao treći.

Zanimljivo je bilo i u takmičarskim disciplinama Traktorijade, gde je poredak u Upravljanju traktorom između prepreka bio sledeći:

  1. Sabolč Forgač
  2. Robert Sabo
  3. Lorant Seleši
  4. Ištvan Brašnjo
  5. Bogdan Gložanski.

Druga disciplina, Upravljanje traktorom unazad, poredak je:

  1. Lorant Seleši
  2. Žarko Debeljački
  3. Slobodan Čobanov.

Najmlađi takmičar je bio Tamaš Balaž (9 godina), takmičar iz najudaljenijeg mesta je Ištvan Čeke iz Rumenke, a najuređeniji i najčistiji traktor imao je Čongor Kočiš. Nagrađene su i dve takmičarke: Šarolta Fištes i Boglarka Forgač. Za sve pobednike obezbeđene su vredne nagrade – pehari, pokloni u vidu opreme i maziva za traktore i mašine, letovanje u Sutomoru, HTZ oprema i slično.

Facebook Komentari