Održan turnir za 150 malih džudista

12. jun 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport

Turijska sportska dvorana bila je u subotu mesto provere stečenih znanja i savladanih veština u džudou za najmlađe takmičarske grupe. Džudo klub “Turija” bio je domaćin malim borcima iz Novog Sada, Stepanovićeva, Vrbasa i Siriga, a dočekala su ih brojna deca iz Srbobrana, Turije i Nadalja.

Kako za najmlađe džudiste nema mnogo takmičenja u zvaničnom kalendaru tokom godine iskorišćena je prilika i organizovano nadmetanje za preko 150 takmičara. Ovakvi skupovi pomažu da deca osete draž izlaska u borilišta, pobedama podižu samopouzdanje, a iz poraza izlaze uz želju da nastave sa treninzima kako bi sledeći put bili bolji.

Vrlo je važno, ističe sekretar Džudo kluba “Turija” Gajinović Lazar, da se deci pruže prilike da izađu pred protivnike i zaista testiraju svoje veštine, to je deo trenažnog procesa i stvaranja vrednih takmičara za budućnost. Takođe, sportska takmičenja su dobra i za izgradnju ličnosti, korisna su kao deo vaspitnog procesa. U borilištu se lako isteše ego ako je prevelik, porazi nas uče poniznosti, a pobede nam daju elana za prevazilaženje svih prepreka.

Organizator turnira pobrinuo se da učesnici takmičenja u Turiji imaju i gde da se okrepe, za sve su obezbeđeni sokovi, voda, slatkiši pa i pice, jer potrebno je nadoknaditi energiju nakon iscrpljujućih mečeva.

Facebook Komentari