Odobrena sredstva za sportske terene u nadaljskoj školi

07. juna 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, škola, Sport

Opština Srbobran je od Pokrajinske vlade dobila ugovor za projekat vredan 4.746.738 dinara, tek jedan od 38 odobrenih na teritoriji pokrajine, a koje je predsednik Vlade Igor Mirović uručio danas predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara.

Opština Srbobran svoj projekat treba da realizuje u Nadalju, tačnije u dvorištu Osnovne škole „Žarko Zrenjanin Uča“, za sanaciju terena za rukomet i druge sportove. Za projekte u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini izdvojeno je ukupno 120 miliona dinara.

Realizacijom ovih projekata unaprediće se školska sportska infrastruktura, javni sportski tereni i centri dostupni građanima, kao i trenažni centri namenjeni vrhunskim sportistima, rečeno je prilikom dodele ugovora. Mirović podsetio je da je formiranjem Pokrajinske vlade 2016. godine, pri Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, formiran Sektor za upravljanje infrastrukturnim projektima, čija je nadležnost razvoj sportske infrastrukture. „Od 2016. godine do danas putem ovih javnih konkursa u sportsku infrastrukturu uloženo je gotovo 730 miliona dinara za 422 projekta. Iz godine u godinu sredstva za ove namene su sve veća, jer želimo da pored velikih gradova, koji su bili i ostali sportski centri, i u manjim sredinama stvorimo uslove za razvoj sporta unapređenjem sportske infrastrukture.

Ulaganje u sportsku infrastukturu veoma je značajno zato što brojni svetski i evropski asovi poput Ivane Španović, Nikole Jokića, Dušana Tadića i braće Milinković Savić potiču iz Vojvodine, i mi bi kao društvo trebalo da im vratimo dug i stvorimo mnogo bolje uslove da svetu podarimo nove sportske šampione. Ulaganjem u ovu oblast imaćemo mnogo bolje rezultate, zdraviju decu, zadovoljnije navijače i još veći broj sportista poznatih u svetu koji će doprineti afirmaciji sporta i ugledu Srbije“, rekao je predsednik Mirović.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Facebook Komentari