Eko akcija Kancelarije za mlade

07. jun 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Povodom dana zaštite životne sredine koji se obeležava 5. juna, Kancelarija za mlade Opštine Srbobran organizovala je akciju sakupljanja smeća na igralištu kod Rekavice i na obali Velikog bačkog kanala.

Zajedno sa učenicima Gimnazije i stručne čkole “Svetozar Miletić” i učenicima Osnovnih škola “Vuk Karadžić” i “Jovan Jovanović Zmaj” akcija je brzo postala masovna i prikupljeno je dosta otpadaka. Cilj ovakvog afirmisanja mladih jeste širenje svesti o zaštiti životne sredine. Iako kod omladine postoji svesnost o važnosti ekologije potrebno je održati je budnom i usmeravati nove generacije ka tome da budućnost oblikuju na jedan bolji, održivi način.

“Ovim putem smo želeli da mladima ukažemo koliko je bitno voditi računa o svojoj sredini ali i prirodi uopšte, hvala svima koju su učestvovali”, poručuju iz Kancelarije za mlade naše opštine.

Kancelarija za mlade je u ponedeljak organizovala i akciju prikupljanja PET ambalaže na srbobranskoj pijaci, a takođe organizuje i skupljanja plastičnih čepova kao sekundarne sirovine kojoj nije mesto u prirodi, ali ni u kanti za smeće, već u reciklažnim centrima, jer je u pitanju materijal koji se lako može prefabrikovati. S tim u vezi, KZM poziva građane da prikupljaju čepove i donesu ih u kancelariju na Trgu slobode 4 u Srbobranu.

Facebook Komentari