Dva nova priznanja za vrtić “Bubamara”

06. jun 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Predškolska ustanova “Radost” među svojih devet objekata za rad sa decom ima jedan koji prednjači, tu naravno mislimo na vrtić “Bubamara” u Nadalju, u koji su nedavno stigla još dva priznanja.

Asocijacija najboljih nastavnika EX YU održala je od 26. do 29. maja, u Sarajevu, 4. regionalnu konferenciju pod nazivom “Svijet obrazovanja briše granice”. Na Konferenciji je učestvovala vaspitačica zabavišta iz Nadalja, Danijela Miličić Trebaticki, od koja saznali sve detalje.

“Na konferenciji među 200 nastavnika iz čitavog regiona, prisustvovala sam i ja kao nosilac titule najboljeg nastavnika EX YU prve generacije, i kao punopravni član Asocijacije. U okviru Konferencije održan je i Sajam obrazovnih ideja, gde su predstavljene dobre prakse nastavnika i nove ideje za novo vreme. Jedan od 38 štandova je bio i moj štand, sa oznakom PU “Radost” i naše “Bubamare”. Na njemu sam prezentovala svoj Digitalni izazov, primer dobre prakse koji realizujem u svojoj praksi. Odluka žirija da baš ovu prezentaciju proglasi za jednu od 3 najkreativnije, govori da je naša ustanova predstavljena na ovoj međunarodnoj konferenciji na najbolji način. Kreativnost i inovativnost je prepoznata od strane najboljih nastavnika bivše Jugoslavije”, rekla je vaspitačica Miličić Trebaticki.

“Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” naziv je programa Pokrajinske vlade koji je ove godine nagradio vrtić “Bubamara”, tačnije u pitanju su dve nagrade, za najuspešniju predškolsku ustanovu i pojedinačna nagrada. Ovo nije prvi put da je “Bubamara” u društvu najboljih vojvođanskih vrtić, za aktivnost u Programu “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”.

“Cilj programa je da se u vrtićima, školama i lokalnim zajednicama širom Vojvodine podigne svest i lična odgovornost za brigu o životnoj sredini. Mi smo uspešno realizovali sve predviđene aktivnosti tokom cele školske godine, i još mnogo više od toga. Prvi put ove godine, prepoznat je, i nagrađen, rad pojedinaca koji aktivno učestvuju u programu od njegovog početka. Oni koji me poznaju, znaju da će mi ova nagrada biti dodatni vetar u leđa, pokretač i motivacija da naredne godine radimo još više”, objašnjava Danijela.

Nagrade su dodeljene na završnoj svečanosti u holu Pokrajinske vlade. Nagrada je jedinstvena, jednodnevni izlet u zaštićenim područjima u Vojvodini (NP „Fruška gora“ i SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“), obilazak Sremskih Karlovaca, vožnja turističkim brodom katamaranom po Dunavu i seminar za nastavnike koji realizuje Pokret gorana Vojvodine sredstvima pokrajinskih sekretarijata koji su partneri na programu.

“Bubamarci spremajte se, čeka nas najlepše putovanje koje smo sami, uz podršku roditelja i lokalne zajednice, zaradili!”, poručuje Danijela Miličić Trebaticki.

Facebook Komentari