Ulaganje u infrastrukturu se nastavlja

31. maj 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Saobraćaj

Radovi na rekonstrukciji pešačkih staza u Srbobranu su u toku, cela desna strana Prizrenske ulice (kod pravoslavnog groblja) asfaltirana je, čime je ispunjen zahtev građana koji su u većem broju zahtevali da se baš taj trotoar uradi.

Sa revitalizacijom trotoara nastavlja se i na drugim lokacijama, za te potrebe iz budžeta opštine je izdvojeno više novca nego ranije, ukupno 10 miliona dinara, kaže na ovu temu Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran. “Radi se o lokaciji koju smo prethodnih godinu i po dana na neki način potpuno rekonstruisali. Ovo je prvi put da smo radili asfaltom, a ne betonom, i pokazalo se kao dobro rešenje tako da ćemo u ovoj godini nastaviti da na ovom principu uređujemo trotoare. Obezbedili smo 10 miliona dinara za pešačke staze i naredna godina biće s najmanje tim iznosom, a nadam se i većim. Jasno je da na ovom polju ima dosta posla, mesta gde se mora uređivati trotoar najviše je u Srbobranu i potrudićemo se da i ovoj godini saniramo i rekonstruišemo još neke kritične tačke.

Čini mi se da neke od njih nisu uređivane već decenijama. Isto važi i za puteve; u toku je priprema javne nabavke za saniranje udarnih rupa i presvlačenje delova ulica asfaltom i u ovom ciklusu radiće se u Srbobranu, jer su Turija i Nadalj u prethodnom periodu imali veliku investiciju u putnu mrežu u ulicama. Tamo je situacija mnogo bolja, znamo za još neke pozicije koje bi se mogle uraditi, ali je i to bolje od stanja u Srbobranu, zato prelazimo u najveće mesto opštine. Ne može se sve uraditi preko noći, građani moraju biti strpljivi, ali je najvažnije da imamo plan i način da sve to rešimo, samo je potrebno vreme. Dovešćemo sve putne pravce u dobro stanje, a zatim obezbediti kvalitetno održavanje”, kaže Debeljački, a zatim je ukazao na veliki i važan posao koji se radi u Turiji.

Reč je naravno o revitalizaciji državnog puta kroz Turiju, koji je za opštinu Srbobran veoma važan. Ovaj put, od ulaska u selo iz pravca Srbobran, pa do raskrsnice pred zgradom MZ Turija, ne samo da se rekonstruiše, već se radi i na njegovom proširenju, a dalje prema Nadalju je posao prethodno već završen. Projekat je finansiran od strane JP “Putevi Srbije”, a izvođač radova je “Bačka put”. Vrednost posla je veća od 80 miliona dinara, a opština Srbobran je učestvovala sa dodatnim sredstvima kako bi se izmestile gasne linije.

“Pri kraju su radovi na državnom putu kroz Turiju. Proširujemo saobraćajnicu to je veoma važno za bezbednost saobraćaja. Od ulaska u selo iz pravca Srbobrana do Mesne zajednice imali smo veoma uzak put, dodatno sužen brojnim oštećenjima zbog čega su se veća vozila teško mimoilazila. Intenzivnim radom inicirali smo i dogovorili sa ‘Putevima Srbije’ i, na kraju, sa izvođačem ‘Bačka putem’, da rekonstruišemo i rehabilitujemo ovu važnu saobraćajnicu. Obim radova je stvarno velik, morale su da se izmeste razne instalacije koje su bile skoro ispod puta, izveden je novi temelj i svi tamponi puta, a sada i novi završni asfaltni sloj. Dobro je da je isti posao pre nekoliko meseci urađen od centra Turije do izlaska prema Nadalju i sada ćemo kroz celo selo imati potpuno rekonstruisan državni put, bezbedan za saobraćaj, što je najvažnije za sve nas”, poručio je predsednik Radivoj Debeljački.

Facebook Komentari