Dojave o bombama i u srbobranskim školama

20. maj 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Lažne dojave o bombama uglavnom se vezuju za mesta okupljanja u većim gradskim sredinama, poslednjih dana na meti su bile škole na teritoriji Beograda, Niša i Novog Sada, ali su jutros dojave o bombama pronađene i u elektronskoj pošti 135 škola u Vojvodini.

Dojave o eksplozivnim napravama stigle su na adrese osnovnih škola na teritoriji Školske uprave Novi Sad, gde spadaju i škole u opštini Srbobran, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji.

Načelnik Školske uprave Novi Sad, Milan Grujin rekao je da su sve osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad dobile dojavu o bombama.

“Na teritoriji Školske uprave Novi Sad, što obuhvata Južnobački i Sremski okrug, postoji 135 osnovnih škola i sve su dobile dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Dojave nisu stizale u srednje škole. Deca i zaposleni trenutno ne mogu da uđu u objekte, jer se čeka kontradiverzioni pregled. Dok ne bude okončan, nastava će biti organizovana online. Danas sigurno, a za ponedeljak ćemo videti”, obavestio je građane Milan Grujin.

Facebook Komentari