9. SOŠOV u Zrenjaninu: Džudisti se vratili sa 16 medalja

20. maj 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport

Deveta po redu Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine – SOŠOV, svečano je otvorena juče u Kristalnoj dvorani grada Zrenjanina. Učešće na njoj uzeli su i đaci škola opštine Srbobran noseći narandžaste majice kao deo ekipe Južnobačkog okruga, a posebno su se istakli članovi Ddžudo kluba “Turija” osvojivši ukupno 16 medalja.

Zrenjanin je kao jedini grad u Srbiji sa titulom Evropskog grada sporta, koju je dobio prošle godine, potvrdio taj status organizovanjem SOŠOV-a u ovoj. Iako se takmičenja na ovoj velikoj sportskoj manifestaciji odvijaju sve do nedelje, džudisti su nastupali na otvaranju. Džudo klub “Turija” kao mesto okupljanja i trenažnog procesa za veliki broj dece, na ovoj Olimpijadi predstavljali su učenici iz sledećih škola: OŠ “Petar Drapšin” Turija, OŠ “Vuk Karadžić” Srbobran, OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” Nadalj, OŠ “Nikola Đurković” Feketić, SSŠ “4. Juli” Vrbas, Tehnička Škola “Mileva Marić Ajnštajn” Novi Sad.

Osvojeno je ukupno 16 medalja, od čega su 4 zlatne, isti broj srebrnih i duplo bronzanih. Ovo su ponosni osvajači odličija:

1. Tamara Virag – zlato

2. Jovana Virag – zlato

3. Svetozar Mališević – zlato

4. Marko Đorđević – zlato

5. Branislava Krnjetin – srebro

6. Mirjana Ćelbabin – srebro

7. Milica Arbutina – srebro

8. Nataša Gadžić – srebro

9. Tara Siriški – bronza

10. Leon Varkula – bronza

11. Filip Vujanić – bronza

12. Jovan Milosavljević – bronza

13. Milan Marjanov – bronza

14. Dragomir Naumov – bronza

15. Jovana Jovanović – bronza

16. Ilija Riter – bronza.

Ekipu su na SOŠOV vodili profesorica Jelena Zurković Grozdanić, treneri Kaća Tomić i Ljubiša Gajinović, i u ulozi delegata Milan Srdanović.
Facebook Komentari