Otvorene su prijave za takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša

17. maj 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: udruženje

Ekološko udruženje “Šlajz”, iako je tek nedavno osnovano, okuplja Srbobrance koji se odavno zajednički angažuju u društveno korisnim aktivnostima, te je registrovanje organizacije samo još jedan iskorak u dobrom pravcu. Sa željom da ponude svojim sugrađanima još jednu stalnu manifestaciju, članovi udruženja odlučili su da organizuju takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša.

Ovo, nazovimo ga, “Otvoreno prvenstvo Srbobrana”, održaće se 28. maja na poznatoj lokaciji, sportsko igralište u Šumici na Vašarištu, tik uz stadion FK “Srbobran”. Prijave za takmičarske ekipe su već počele i otvorene su do 26. maja na broj telefona: 063 8789 621 – Bojana.

Kotizacija po ekipi iznosi 3.000 dinara , broj učesnika nije ograničen, a svaka ekipa dobija 3 kilograma šarana (nema dodavanja drugog mesa), majice, po jedan sto i 4 stolice, a želja je organizatora da se za sve učesnike obezbede i besplatni začini.

Sudijski tim činiće trojica Srbobranaca, vrsni poznavaoci ribe i specijaliteta od nje. Planirano je da se takmičari okupe do 14.00 časova, kada će moći i da prime ribu i otpočnu njeno čišćenje. Sa kuvanjem će se početi u 16.00 sati, s namerom da se do 19.00 završi i predaju uzorci sudijkom timu. Proglašenje pobednika zakazano je za 20.00 časova.

Za prva 3 najbolja paprikaša opredeljene će biti novčane nagrade, visina istih zavisiće od broja prijavljenih ekipa, odnosno od količine novca prikupljenog kroz kotizacije. Takođe, nagrađeni će biti i najmlađi takmičar, kao i kuvar iz najudaljenijeg mesta.

Zabavno će biti i onima koji će toga dana doći u Šumicu bez namere da se oprobaju u kuvanju, priprema se nagradna tombola, različita takmičenja za decu, kuva se poseban kazan ribljeg paprikaša za posetioce, a biće i drugih pratećih programa koji za cilj imaju širenje dobrog raspoloženja. Ovu priliku Ekološko udruženje “Šlajz” koristi i da pozove preduzetnike, ukoliko imaju nameru da se predstave na ovoj manifestaciji i ujedno postanu deo sponzorskog tima, da se takođe prijave.

Iz Udruženja “Šlajz” upućuju molbu ekipama da paprikaš kuvaju na gas, kako bi se ispoštovale osnovne ekološke norme i kako bi kontrolisanim plamenom čuvao ovaj park prirode u Srbobranu. Ukoliko neka od ekipa nema u posedu potrebnu opremu, organozator će za svaki slučaj obezbediti i drva. Uz to, apeluje se na sve posetioce da sve otpatke koje budu imali ne ostavljaju za sobom, već da ih odlože u za to namenjena i obeležena mesta, jer čuvanje životne sredine je obaveza svih nas.

Facebook Komentari