Akcija „Moj čitalački dnevnik“ i ove godine u Narodnoj biblioteci

17. maj 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Kultura

U cilju popularisanja knjige i razvijanja čitalačkih sposobnosti učenika Narodna biblioteka Srbobran predlaže da se i ove godine sprovede akcija “Moj čitalački dnevnik”. U akciju mogu se uključiti učenici nižih i viših razreda osnovnih škola na teritoriji opštine Srbobran, koji su članovi biblioteka u naseljenim mestima naše opštine.

Učenici I i II razreda treba da navedu pročitane slikovnice, ime i prezime autora (ako postoji) i da ilustruju slikovnicu, ali ne precrtavanjem već postojeće ilustracije, već da nacrtaju svoje viđenje pročitanog.

Učenici III i IV razreda navode naziv knjige, ime i prezime autora, mesto i godinu izdanja, naziv izdavača i prepisuju deo teksta ili stih, koji im se najviše svideo.

Učenici od V do VIII razreda pored podataka o knjizi (naslov, autor, mesto i godina izdanja, izdavač) treba da prepričaju deo pročitanog dela, koji je na njih ostavio najjači utisak.

“Naš predlog je da učenici I i II razreda pročitaju najmanje 7 slikovnica, a učenici ostalih razreda najmanje 7 knjiga. Čitalački dnevnik bi se vodio u za tu nemenu kupljenu svesku, koja bi se posle svake pročitane knjige donosila bibliotekaru na uvid i overu. Akcija ‘Moj čitalački dnevnik’ će trajati do 1. oktobra 2022. godine, i do tog roka učenici koji budu uključeni u akciju treba da dostave svoje sveske”, kaže direktorica Narodne biblioteke u Srbobranu, Andrea Pinter, i poručije da će svaki učesnik akcije biti nagrađen.

 

Facebook Komentari